PILULA ROȘIE

Vrei conexiune sau reacție?

Autor: Orlando Stoicescu 

Am ajuns sa avem atat de putina incredere in noi, am ajuns atat de dezechilibrati si atat de departe de esenta noastra incat facem ce facem si cersim reactii de la ceilalti. In loc ca prezenta persoanei sa fie suficienta, devenim agitati si cerem ca prezenta noastra sa fie recunoscuta. Altfel, ne enervam, ne intristam, ne infuriem.

Adica avem noi o reactie!

De fapt ne e atat de frica de reactia din interior incat cautam o reactie in exterior. Cateodata cautam sa fim apostrofati sau injurati, cateodata laudati, cateodata doar bagati in seama, dar tot cautam in exterior. De aceea e atat de important sa fim constienti de propriile actiuni, pentru a observa aceste momente si pentru a le reduce.

De ce?

Pentru ca puterea noastra nu este in exterior, abilitatile noastre nu sunt exterior, nu avem nevoie de validare exterioara. Ne putem bucura de validare dar nu avem nevoie de ea. Emotiile noastre sunt exact cele pe care trebuie sa le avem in functie de nivelul nostru, la fel si gandurile si actiunile si tot. Suntem perfecti in imperfectiunea noastra care reprezinta drumul evolutiv individual al fiecaruia.

Asa ca iti recomand sa te bucuri de prezenta persoanei, sa te conectezi mai mult la ceilalti, sa ii simti mai mult, sa fii prezent/a mai mult. Scrisesem de curand o pilula despre cei care vorbesc mult si cum acestia doresc sa atraga atentia asupra lor pentru ca nu au incredere ca vor fi bagati in seama. Singura reactie de care ai nevoie e in interiorul tau, atat, in rest bucura-te de reactiile celorlalti.

Si tot aud: “comunicarea e importanta”. Intr-adevar, doar iti recomand sa te evaluezi si sa iti raspunzi la intrebarea: “de ce vreau sa comunic ceea ce intentionez sa comunic?”. Daca o faci dintr-un loc calm si linistit, e excelent, daca o faci pentru a cersi o reactie pentru a-ti valida ceea ce simti atunci iti recomand sa te opresti, sa te evaluezi pentru ca e posibil sa actionezi ca un elefant intr-un magazin de portelanuri. De ce?

Pentru ca atunci cand cersesti o reactie, blochezi conexiunea!

O zi frumoasa,
Orlando

Pentru a da share acestui articol: 

Pilule Roșii sunt consecința directă a procesului de decondițonare mentală și emoțională prin care am trecut și încă trec. Este cel mai frumos cadou pe care mi l-am făcut și îl recomand oricui indiferent de vârstă. Daca dorești să afli mai multe despre ce este și ce presupune acest proces, urmează link-ul de mai jos.

Orlando

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

DECONDIȚIONARE

DESPRE PROCESUL DE DECONDIȚIONARE

Dorești să primești pilulele pe email?

Pentru că postez mai multe astfel de pilule în fiecare săptămână, abonează-te la newsletter și ți le voi trimite alături de informații valoroase despre procesul de decondiționare mentală și emoțională

Te-ai abonat cu succes! Te rog să verifici dacă email-ul pe care l-ai primit acum este în inbox sau în folderul spam/trash.