PILULA ROȘIE

Unii oameni se baricadează în relație

Autor: Orlando Stoicescu 

O sa incep de la premisa ca marea majoritate a melodiilor si filmelor trateaza povesti de asa zisa dragoste bazata pe o dependenta crunta de cealalta persoana. De ce? Pentru ca e foarte usor sa credem ca intr-o relatie am scapat de chinurile vietii cotidiene, imbatati de frecventele inalte ale “indragostirii” si beti manga din betia simturilor de seara de dinainte. Ce facem in acea situatie este doar sa ne punem un zid suplimentar fata de lumea inconjuratoare si credem ca am scapat.

Eh teapa, nu am scapat deloc. Pentru ca aceste ziduri artificiale pot fi sparte sau catarate. Si de acolo vine suferinta. Cand relatia incepe sa nu mai fie cum ne doream, sa inceapa sa scartaie ne uitam in stanga si in dreapta uimiti, nu stim ce s-a intamplat. De ce nu mai e ca inainte? Daca insa se termina brusc si suntem parasiti, a cazut cerul pe noi. Zidul nostru a cazut!

Acestea se intampla dintr-o cauza simpla: motivul pentru acei oameni au intrat in relatie a fost sa fuga de ei, sa se agate de acel cineva special care sa “ii salveze”. Altfel era doar suferinta, fara acel cineva viata e degeaba. Oare suna sanatos asta?

Ce se intampla? In loc sa ne infruntam demonii interiori fugim de ei cerand de la altii sa ni-i rapuna. Cand observam ca indragostirea a trecut dar demonii au ramas, intram in panica si ori incepem razboiul impotriva persoanei “iubite” ori cautam pe altcineva si tot asa.

Inca ceva, caderea zidului de mai devreme poate sa fie cel mai bun lucru care ni s-a intamplat pentru ca poate marca inceputul procesului de trezire, moment in care ne dam seama ca nu mai suntem in Tara Minunilor si ca realitatea ne impinge sa ne iubim pe noi, sa ne acceptam suferinta, sa o transmutam in putere, sa devenim cu adevarat maturi. Putem transforma acel moment crunt al despartirii in cel mai bun lucru care ni s-a intamplat. Putem sa renuntam la statutul de victima ce cauta calaul si sa devenim oameni liberi cu adevarat, stabili, bucurosi de ceea ce le ofera viata, catelusi dragalasi cu limba scoasa si coada in vant. Si vom atrage oameni langa noi la fel, oameni care sa ne bucure sufletul, nu sa ni-l impovareze. D-abia atunci putem spune ca suntem pregatiti pentru o relatie.

Schimbarea nu e la ceilalti, e la noi si asta va spune o persoana care a trecut prin tot ce am scris mai sus.

O zi frumoasa,
Orlando

Pentru a da share acestui articol: 

Pilule Roșii sunt consecința directă a procesului de decondițonare mentală și emoțională prin care am trecut și încă trec. Este cel mai frumos cadou pe care mi l-am făcut și îl recomand oricui indiferent de vârstă. Daca dorești să afli mai multe despre ce este și ce presupune acest proces, urmează link-ul de mai jos.

Orlando

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

DECONDIȚIONARE

DESPRE PROCESUL DE DECONDIȚIONARE

Dorești să primești pilulele pe email?

Pentru că postez mai multe astfel de pilule în fiecare săptămână, abonează-te la newsletter și ți le voi trimite alături de informații valoroase despre procesul de decondiționare mentală și emoțională

Te-ai abonat cu succes! Te rog să verifici dacă email-ul pe care l-ai primit acum este în inbox sau în folderul spam/trash.