PILULA ROȘIE

Tu te implici în ceea ce faci?

Autor: Orlando Stoicescu 

Peste tot se cauta implicare: la locul de munca, acasa, in mediul social si deci avem de-a face cu un concept care isi pierde din valoare daca nu si-a pierdut-o deja. Rezultatul se vede: angajati din ce in ce mai putin implicati, persoane in relatii care nu se mai implica si o lipsa de implicare sociala. Motivul? Pentru ca se intelege gresit ce inseamna „a te implica”.

O sa incepem cu realitatea: nu exista implicare pe termen lung, e doar o himera. Sa ceri unui angajat sa se implice 8 ore pe zi in ceea ce face e doar o himera. Sa ceri persoanei cu care esti in relatie sa fie implicata pe tot parcursul relatiei e tot o himera. Cea cu implicarea sociala e cea mai mare himera dintre toate. Motivul? Implicarea este doar in moment si atat si se face natural ori nu se face deloc.

Nu poti forta implicarea unui om, ii poti cere un angajament insa e degeaba. Angajamentul tine de modul in care oamenii isi investesc energia intr-o activitate insa daca nu o au disponibila in momentul in care tu doresti, ce faci? O scoti cu patentul? Oare nu asta se intampla in mediul economic unde se fac cursuri de time management pentru angajati sa faca multe in timp putin? Oare acest mediu economic considerat “normal” respecta omul sau respecta interesele stapanilor de plantatie?

Asa ca ce putem face?

Iti recomand ce imi recomand si mie: orice ai face sa o faci nu din responsabilitate ci din placere, din pasiune, din iubire sa o faci din suflet, daca razi, rade din suflet, daca iubesti, iubeste din suflet, daca faci dragoste cu cineva, fa-o din suflet. Pune suflet adica implica triada minte – trup – suflet in ceea ce faci, fii COMPLET/A si atunci si activitatea ta te va hrani COMPLET. Daca o faci implicand doar una sau doar doua din cele trei aspecte, orice ai face te va lasa GOL, INCOMPLET si iti va lasa un sentiment de foame – vreau mai MULT.

Si iata explicatia de ce societatea noastra a ajuns in stadiul acesta, al lacomiei, al artificialitatii, al lui VREAU MAI MULT SI VREAU ACUM.

A cere implicare sau angajament pentru viitor este o iluzie, a trai prezentul implicat poate fi o frumoasa realitate.

O zi frumoasa,
Orlando

Pentru a da share acestui articol: 

Pilule Roșii sunt consecința directă a procesului de decondițonare mentală și emoțională prin care am trecut și încă trec. Este cel mai frumos cadou pe care mi l-am făcut și îl recomand oricui indiferent de vârstă. Daca dorești să afli mai multe despre ce este și ce presupune acest proces, urmează link-ul de mai jos.

Orlando

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

DECONDIȚIONARE

DESPRE PROCESUL DE DECONDIȚIONARE

Dorești să primești pilulele pe email?

Pentru că postez mai multe astfel de pilule în fiecare săptămână, abonează-te la newsletter și ți le voi trimite alături de informații valoroase despre procesul de decondiționare mentală și emoțională

Te-ai abonat cu succes! Te rog să verifici dacă email-ul pe care l-ai primit acum este în inbox sau în folderul spam/trash.