PILULA ROȘIE

Tipare ineficiente și cercul vicios al suferinței

Autor: Orlando Stoicescu 

Viata noastra este alcatuita (si) din totalitatea faptelor pe care le efectuam iar unele fapte devin repetitive. Aceste fapte repetitive devin tiparele noastre si de cele mai multe ori … ne cam identificam cu ele. Consideram ca noi suntem faptele noastre si mai ales ca noi suntem tiparele noastre. Eul nostru devine strans legat de ceea ce s-a intamplat.

Si asa devenim dependenti de tipare!

Daca te-ai obsinuit sa fii victima, te vei identifica atat de strans cu starea de victima incat vei repeta tiparul fara a iti da seama si vei actiona pentru a ramane victima. Daca te-ai obisnuit sa suferi vei cauta situatii (inconstient) in care sa iti mentii tiparul de suferind/a si vei actiona in consecinta. Daca te-ai obisnuit sa iti fie bine atunci vei cauta sa iti mentii tiparul acesta si actiunile vor fi orientate spre a obtine bucurie.

NOI NU SUNTEM TIPARELE NOASTRE!

Una dintre cele mai puternice unelte, care se invata in timp, este sa nu te mai identifici cu ceea ce faci, cu actiunile/faptele tale si nici cu rezultatele lor. Pentru a-ti face viata frumoasa e recomandat sa inveti sa nu te mai identifici nici cu tiparele de suferinta dar nici cu cele de bucurie. Pentru a-ti face viata frumoasa e recomandat sa traiesti liber de tipare, gata sa primesti ceea ce viata iti ofera, sa iti traiesti viata in moment.

Ideal, nu? 🙂 Dar in acelasi timp practic. Vrei sa scapi de tiparele de suferinta, nu te mai identifica cu ele, nu iti mai zice „eu sufar” ci poti observa: „simt suferinta”. Vrei sa scapi de tiparele de saracie, nu iti mai zice „nu am bani” ci poti inlocui cu intrebarea „ce pot face pentru a avea stabilitate financiara?”. Te bucuri? Nu iti spune „ma bucur” ci „simt bucurie in corp si e atat de bine”.

Lipsa identificarii duce la dezintegrarea tiparelor si la reducerea efectului negativ al ego-ului (mentionez ca ego-ul are si efect pozitiv, doar traim in dualitate) si la ridicarea nivelului de intelegere. Tu te mai identifici cu rezultatele actiunilor tale?

O zi frumoasa,
Orlando

Pentru a da share acestui articol: 

Pilule Roșii sunt consecința directă a procesului de decondițonare mentală și emoțională prin care am trecut și încă trec. Este cel mai frumos cadou pe care mi l-am făcut și îl recomand oricui indiferent de vârstă. Daca dorești să afli mai multe despre ce este și ce presupune acest proces, urmează link-ul de mai jos.

Orlando

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

DECONDIȚIONARE

DESPRE PROCESUL DE DECONDIȚIONARE

Dorești să primești pilulele pe email?

Pentru că postez mai multe astfel de pilule în fiecare săptămână, abonează-te la newsletter și ți le voi trimite alături de informații valoroase despre procesul de decondiționare mentală și emoțională

Te-ai abonat cu succes! Te rog să verifici dacă email-ul pe care l-ai primit acum este în inbox sau în folderul spam/trash.