PILULA ROȘIE

Teorie vs. practică în evoluția personală

Autor: Orlando Stoicescu 

Cine crede ca a invata ceva e suficient se insala amarnic. Cine crede ca a constientiza ceva e suficient, se insala si mai amarnic. O sa continui pilula de vineri cu inca o mentiune despre ce inseamna a integra orice in propria realitate.

Citim carti, mergem la cursuri, mai vorbim si cu diversi mentori insa toate acestea sunt degeaba daca nu luam acea informatie si nu o aplicam in viata noastra. Aceasta viata este legata de schimbare, de experienta, informatia este doar punctul de pornire nu si finalul.

Daca vrei cu adevarat sa treci de la teorie la practica e nevoie insa de ceva de care ne temem: de naivitate. Unii m-ar corecta si ar spune ca mai bine ii spun deschidere. Spune-i cum vrei, naivitatea este esentiala. Este nevoie ca la inceput sa crezi pentru ca apoi, daca ai motive, sa crezi in continuare (sau sa nu mai crezi), e o alegere. Si pentru ca totul se refera la nivel de individ, cand scriu „sa crezi” nu ma refer la a crede informatia ci sa crezi in tine. Pentru asta e nevoie sa simti daca intr-adevar acea informatie/invatatura rezoneaza in tine.

Daca tu crezi in tine, te deschizi pentru a lasa informatia sa intre pentru ca stii ca orice ar intra, daca nu e ok, o poti expulza. Si avand curajul de a experimenta ceea ce ai invatat, incepi sa constientizezi (prin situatiile care apar in viata ta) si apoi sa integrezi (observand schimbarea in tine). Si integrarea dureaza… Nu poti integra ceva de azi pe maine, e nevoie de ani (eu si alti oameni ar spune ca e nevoie de vreo 7 ani), asa ca e nevoie de rabdare.

Insa in era vitezei si a deficientei de atentie, cine are rabdare 7 ani? Tu ai rabdare 7 ani pentru a te descoperi?

O zi frumoasa,
Orlando

Pentru a da share acestui articol: 

Pilule Roșii sunt consecința directă a procesului de decondițonare mentală și emoțională prin care am trecut și încă trec. Este cel mai frumos cadou pe care mi l-am făcut și îl recomand oricui indiferent de vârstă. Daca dorești să afli mai multe despre ce este și ce presupune acest proces, urmează link-ul de mai jos.

Orlando

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

DECONDIȚIONARE

DESPRE PROCESUL DE DECONDIȚIONARE

Dorești să primești pilulele pe email?

Pentru că postez mai multe astfel de pilule în fiecare săptămână, abonează-te la newsletter și ți le voi trimite alături de informații valoroase despre procesul de decondiționare mentală și emoțională

Te-ai abonat cu succes! Te rog să verifici dacă email-ul pe care l-ai primit acum este în inbox sau în folderul spam/trash.