PILULA ROȘIE

Superficialitatea care ne duce către mediocritate

Autor: Orlando Stoicescu 

Pentru a ajunge sa intelegi, pentru a ajunge la intelepciune in orice situatie, nu se poate cu superficialitate. Nu se poate cu „lasa ca citesc o carte si voi reusi” sau „ma duc la un curs si se rezolva”. Si traim intr-o lume care debordeaza de superficialitate.

Cand vorbim despre subiectul meu preferat, deconditionare mentala si emotionala, vorbim de un proces care necesita dedicare totala, necesita timp de auto-observare, de cunoastere de sine, nu se poate cu scurtaturi. De ce? Pentru ca e nevoie de o schimbare a modului in care privesti viata, sa iti urmaresti tiparele, sa le identifici, sa iti dai seama cum functionezi.

Si de aceea, cu parere de rau, din multi doar putini ies la suprafata. E o concluzie pesimista dar bazata pe realitate. Si motivul pentru care cei mai multi nu se dedica este „sa nu se faca de rusine”, ca ce ar crede „cunoscutii mei daca m-as schimba”, este teama de cum ceilalti vor reactiona la schimbare sau teama proprie de a nu-si parasi conditia actuala. E aceeasi problema delicata de a se raporta intotdeauna la lumea exterioara si la nevoia de confirmarea celorlalti pentru a trai conform anumitor asteptarilor.

Si dedicarea presupune ca cel putin o persoana sa iti spuna: „lasa-te ma de prostii”. O mare parte dintre cei pe care ii ai pe langa te vor la fel pentru ca si lor le e frica de schimbare. Prin orice fel de schimbare ai trece, cel putin o persoana va incerca sa te opreasca. Asa ca ce alegi?

Si inca ceva, dedicarea cere ca in prima faza sa urmezi chiar orbeste obiectul dedicarii. Pana iti dai seama cum sa integrezi schimbarea in viata ta, e necesara acea naivitatea de care va vorbeam in alte pilule, e necesara acceptarea faptului ca la inceput e posibil sa te comporti ca un copil care incearca sa invete sa mearga, asa ca vei mai si cadea, nu vei avea siguranta in ceea ce faci. Inceputul nu este niciodata stabil si deci inceputul nu e usor. Cum lucrez direct cu oamenii in acest proces, dupa cum am observat si in cazul meu si in cazul lor e la fel: la inceput se observa acea stare de inceput, de instabilitate, de confuzie. Si e normala.

Siguranta vine in timp, doar dupa ce ai avut curajul sa iti dedici viata idealului tau indiferent pe ce plan este. Siguranta de sine vine doar dupa ce ai avut curaj „sa te faci de rusine”. Siguranta de sine vine doar dupa ce ai avut curajul sa te lasi facut/a chiar si cu ou si cu otet de cei care nu te inteleg (oricat de multi ori putini ar fi acestia).

Siguranta de sine vine din ce traiesti, asa ca ai curajul sa iti traiesti viata conform abilitatilor tale unice sau vei lasa altii sa iti spuna la ce esti bun/a? Ai curajul sa te dedici idealurilor tale (oricat de mici ar fi acestea) ori accepti mediocritatea?

O zi frumoasa,
Orlando

Pentru a da share acestui articol: 

Pilule Roșii sunt consecința directă a procesului de decondițonare mentală și emoțională prin care am trecut și încă trec. Este cel mai frumos cadou pe care mi l-am făcut și îl recomand oricui indiferent de vârstă. Daca dorești să afli mai multe despre ce este și ce presupune acest proces, urmează link-ul de mai jos.

Orlando

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

DECONDIȚIONARE

DESPRE PROCESUL DE DECONDIȚIONARE

Dorești să primești pilulele pe email?

Pentru că postez mai multe astfel de pilule în fiecare săptămână, abonează-te la newsletter și ți le voi trimite alături de informații valoroase despre procesul de decondiționare mentală și emoțională

Te-ai abonat cu succes! Te rog să verifici dacă email-ul pe care l-ai primit acum este în inbox sau în folderul spam/trash.