PILULA ROȘIE

Scopul relațiilor de cuplu

Autor: Orlando Stoicescu 

Cu totii stim ca in prima perioada a unei relatii toate par sa mearga foarte bine, dorinta de a fi unul langa celalalt e la cote maxime si la fel si pasiunea sexuala. Insa, cei care au trecut prin relatii sau casnicii de lunga durata pot depune marturie ca acestea la un moment dat dispar. Si asa si trebuie!

Probabil te intrebi de ce?

Mi-a trebuit ceva timp pana sa inteleg cu adevarat la ce se referea Richard Rudd, autorul cartii Cheile Genelor, cand vorbea despre purificarea in relatie. Rolul unei relatii este de a ii ajuta pe cei doi sa se purifice si de a sublima (nu reprima sau suprima) dorinta, sa o duca spre frecventele superioare. Si frecventa superioara a dorintei, conform lui Richard Rudd este lejeritatea.

Dorinta este grea, apasatoare chiar obositoare pe alocuri si in acelasi timp da dependenta. Lejeritatea lasa dorinta sa existe, insa ii scoate veninul, o face sa fie usoara, nu mai cere indeplinire, nu mai este acompaniata de o multime de asteptari.

O relatie sanatoasa ar fi recomandat sa usureze viata celor doi nu sa le-o ingreuneze.

Ma uit in jur la modul cum convietuiesc oamenii in cuplu, cum isi arunca unul celuilalt greutatile si cum devin hamali de profesie si e trist. O relatie buna pentru oricine este despre a construi, de a se regasi in acea relatie, nu pentru a-si indeplini dorintele si atat.

Un partener bun nu este ca duhul din lampa, doar nimeni nu ii va indeplini cu adevarat dorintele si de aici se va intra intr-un fel de dependenta asemanatoare cu cea de droguri, in care se va cauta cu disperare acel „high” de moment fara sa isi dea seama ca exista mai mult decat atat.

Usurinta este cheia, a gasi ce se ascunde in spatele dorintelor si a gusta cu adevarat placerea de a fi cu adevarat langa cineva.

Altfel o relatie este doar o alta modalitate prin care viata ne anunta ca e momentul sa ne trezim din sevraj si deci NU VA FUNCTIONA!

Dorinta aceea de la inceput e construita sa dispara pentru toti, asa ca in primii ani e necesar sa se construiasca fundatia, sa se puna temelia, sa se caute mai mult decat indeplinirea dorintelor. Ceea ce vine dupa acei primi ani, daca fundatia este construita bine, e mai mult decat dorinta (o include insa si pe ea), e acceptare si respect reciproc, e lejeritate.

E cineva care nu isi doreste lejeritatea in relatie?

O zi frumoasa,
Orlando

Pentru a da share acestui articol: 

Pilule Roșii sunt consecința directă a procesului de decondițonare mentală și emoțională prin care am trecut și încă trec. Este cel mai frumos cadou pe care mi l-am făcut și îl recomand oricui indiferent de vârstă. Daca dorești să afli mai multe despre ce este și ce presupune acest proces, urmează link-ul de mai jos.

Orlando

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

DECONDIȚIONARE

DESPRE PROCESUL DE DECONDIȚIONARE

Dorești să primești pilulele pe email?

Pentru că postez mai multe astfel de pilule în fiecare săptămână, abonează-te la newsletter și ți le voi trimite alături de informații valoroase despre procesul de decondiționare mentală și emoțională

Te-ai abonat cu succes! Te rog să verifici dacă email-ul pe care l-ai primit acum este în inbox sau în folderul spam/trash.