PILULA ROȘIE

Legătura dintre comunicare și responsabilitate

Autor: Orlando Stoicescu 

Pentru ca traim intr-o lume unde cei mai multi (din pacate) nu au curajul sa isi ia viata in piept si sa devina responsabili pentru ei, avem de-a face cu o lume in care atasamentul este cheia. Relatiile sunt bazate pe atasament, de tipul “am nevoie de tine ca de aer, altfel nu stiu ce sa fac”. Si de aici se intelege, prost, ca ceilalti sunt responsabili pentru viata noastra si ca in mana lor e viata noastra si ca intr-un mod ciudat si usor pervers acestia sunt responsabili pentru noi si noi suntem cumva responsabili pentru ei si pentru dezvoltarea lor ulterioara.

Insa cum in corpul nostru suntem doar noi, dezvoltarea noastra tine doar de, ai ghicit – NOI si de aici si faptul ca noi suntem responsabili doar pentru o singura persoana: PROPRIA PERSOANA. De aici si mantra dezvoltarii personale: eu mai intai, ceilalti dupa. In acest mod ne asiguram ca drumul nostru este al nostru si nu unul pe care ceilalti ni l-au impus (familia, prietenii, locul de munca, etc).

Comunicarea este exact invers: ceilalti mai intai, eu dupa. In acest mod aratam respect si vorbim pentru a fi ascultati, nu vorbim pentru a ne asculta tot pe noi.

Ce fac cei mai multi? O incurca pe cel putin una insa cel mai des pe amandoua si intra intr-una dintre urmatoarele categorii:

  1. vorbesc pentru ei, se cred responsabili pentru ceilalti
    2. vorbesc pentru ceilalti, se cred responsabili pentru ceilalti
    3. vorbesc pentru ei, sunt responsabili doar pentru propria persoana

Alegerea potrivita este:
4. vorbesc pentru ceilalti, sunt responsabil doar pentru propria persoana

Tu unde te plasezi?

O zi frumoasa,
Orlando

Pentru a da share acestui articol: 

Pilule Roșii sunt consecința directă a procesului de decondițonare mentală și emoțională prin care am trecut și încă trec. Este cel mai frumos cadou pe care mi l-am făcut și îl recomand oricui indiferent de vârstă. Daca dorești să afli mai multe despre ce este și ce presupune acest proces, urmează link-ul de mai jos.

Orlando

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

DECONDIȚIONARE

DESPRE PROCESUL DE DECONDIȚIONARE

Dorești să primești pilulele pe email?

Pentru că postez mai multe astfel de pilule în fiecare săptămână, abonează-te la newsletter și ți le voi trimite alături de informații valoroase despre procesul de decondiționare mentală și emoțională

Te-ai abonat cu succes! Te rog să verifici dacă email-ul pe care l-ai primit acum este în inbox sau în folderul spam/trash.