PILULA ROȘIE

Frumusețea imperfecțiunii noastre

Autor: Orlando Stoicescu 

A atinge perfectiunea este un deziderat si atat. In acest plan suntem cu totii imperfecti si asa vom ramane pana cel putin il vom parasi. Avem insa un obicei ciudat: obisnuim sa fim influentati de efectul de halo si sa vedem anumiti oameni ca fiind perfecti si acest fapt a incurajat o intreaga industrie a artificialitatii si vedem asta peste tot, in filme, la TV, pe strada, chiar si acasa. Am ajuns sa tanjim catre perfectiune si sa sanctionam orice lipsa a sa.

Si este, imi pare rau sa o spun, STUPID pentru ca suntem cu totii LA FEL! Fiecare este imperfect in felul sau si diferit fata de persoana de langa. O persoana intrata pe calea deconditionarii mentale si emotionale are prima sa infruntare cu propria sa imperfectiune si acceptarea sa asa cum e si descopera ca este perfecta in propria sa imperfectiune si cat de frumoasa poate sa fie. Alternativa este crunta si duce la depresie si a cauta acceptarea in exterior unde niciodata nu o va gasi dintr-un motiv simplu: mediul este schimbator si deci acceptarea poate sa fie acum si peste o ora sa nu mai fie. Atunci ce facem?

Am pus aseara o postare, mai mult o imagine in care pur si simplu am ras de propria mea imperfectiune si de incapacitatea de a-mi da seama care e toaleta pentru femei si pentru barbati. Si am ras de mine si inca rad si cand scriu acest mesaj. A fost atat de amuzant si e si probabil va mai fi si de acum incolo.

Si de fapt aici este morala acestei postari: daca scriu pilulele astea in fiecare zi, asta inseamna ca am atins perfectiunea si nirvana? Nici gand, sunt aici alaturi de tine, in mundan, in lumea reala unde tot ceea ce stim este ca stim absolut nimic. Dualitatea asta  😀 Numai ca in cazul propriu am decis sa nu ma mai ascund de propria imperfectiune ci sa o iubesc, sa o accept in viata mea, sa ne distram impreuna cand este cazul, sa traim in pace. Oare nu aceasta este diplomatia suprema, sa faci pace cu propria persoana si cu varianta ta perfecta dar si cu varianta ta imperfecta?

Cat de mult iti iubesti propriile imperfectiuni?

O zi frumoasa,
Orlando

Pentru a da share acestui articol: 

Pilule Roșii sunt consecința directă a procesului de decondițonare mentală și emoțională prin care am trecut și încă trec. Este cel mai frumos cadou pe care mi l-am făcut și îl recomand oricui indiferent de vârstă. Daca dorești să afli mai multe despre ce este și ce presupune acest proces, urmează link-ul de mai jos.

Orlando

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

DECONDIȚIONARE

DESPRE PROCESUL DE DECONDIȚIONARE

Dorești să primești pilulele pe email?

Pentru că postez mai multe astfel de pilule în fiecare săptămână, abonează-te la newsletter și ți le voi trimite alături de informații valoroase despre procesul de decondiționare mentală și emoțională

Te-ai abonat cu succes! Te rog să verifici dacă email-ul pe care l-ai primit acum este în inbox sau în folderul spam/trash.