PILULA ROȘIE

Fapte sau vorbe în relația de cuplu?

Autor: Orlando Stoicescu 

Intr-o relatie daca vei crede ca puterea ta este in exterior e posibil sa crezi vorbele persoanei de langa tine dar sa nu ii vezi faptele. In momentul in care iti doresti cu disperare si tii cu dintii de o relatie, vei crede fiecare cuvant pe care ti-l spune dar cand vine vorba de fapte o sa ai tendinta sa treci cu vederea.

De ce?

Pentru ca in acel moment ne agatam de speranta, ca lasa ca poate se schimba. Si e amuzant, pentru ca observ modul in care eu ma schimb si observ si cum oamenii cu care lucrez se schimba in procesul de deconditionare si iti pot spune ca OMUL NU SE SCHIMBA, omul se cizeleaza, procesul dureaza ani de zile si tu crezi ca daca iti spune cateva cuvinte, totul va fi bine? Si da, totul va fi bine pana va fi rau din nou.

Omul functioneaza pe baza tiparelor, e un mecanism care nu se poate abtine sa nu le respecte, asa ca daca si-a insusit un tipar (din diverse motive) il va folosi (de cele mai multe ori inconstient) pana va dori sa renunte la el. Si renuntarea la tipar / deconditionarea dureaza.

Cel putin un an de zile are nevoie sa inteleaga cum scapa de tipar (si e munca, nu gluma), urmatorul an sa invete tipare noi si d-abia prin anul 3 e cat de cat stabil cu noile tipare. Si sa credem ca de maine totul va fi bine? Daca esti intr-o astfel de situatie cat mai ai de gand se te pacalesti?

Asa ca recomand ceea ce practic: atunci cand vine vorba de relatiile pe care le am cu oamenii din jur, fii atent/a la fapte, nu la vorbe si deci la tiparele pe care le respecta acea persoana pentru ca langa acelea va trebui sa traiesti.

O zi frumoasa,
Orlando

Pentru a da share acestui articol: 

Pilule Roșii sunt consecința directă a procesului de decondițonare mentală și emoțională prin care am trecut și încă trec. Este cel mai frumos cadou pe care mi l-am făcut și îl recomand oricui indiferent de vârstă. Daca dorești să afli mai multe despre ce este și ce presupune acest proces, urmează link-ul de mai jos.

Orlando

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

DECONDIȚIONARE

DESPRE PROCESUL DE DECONDIȚIONARE

Dorești să primești pilulele pe email?

Pentru că postez mai multe astfel de pilule în fiecare săptămână, abonează-te la newsletter și ți le voi trimite alături de informații valoroase despre procesul de decondiționare mentală și emoțională

Te-ai abonat cu succes! Te rog să verifici dacă email-ul pe care l-ai primit acum este în inbox sau în folderul spam/trash.