PILULA ROȘIE

Despre viața trăită în stres

Autor: Orlando Stoicescu 

Ce este stresul? Ca sa simplificam lucrurile, stresul e atunci cand nu tii cont de ritmul organismului tau pentru a iti indeplini un obiectiv. Nu e nimic in neregula cu a-ti depasi limitele din cand in cand, doar ca daca ritmul de viata este unul total nenatural si fortarile sunt repetate si zilnice, ajungem atat de afectati de stres incat ne este foarte greu sa mai facem altceva.

Oare ritmul in aceasta societate este unul natural?

Daca era, atunci cu siguranta cauza nr. 1 de deces nu mai erau problemele cardio-vasculare, probleme care se refera la manifestarea repetata a vointei pentru a demonstra ceva/orice si pentru a fi competitiv/a trecand peste instinctul de supravietuire.

Si asta suntem invatati de mici, sa fim competitivi si sa ne demonstram valoarea. Si ca o paralela, asta ne omoara. Ne credem atat de importanti si ne identificam atat de puternic cu rolurile noastre incat nu mai suntem capabili sa ne “auzim” propriul ritm. Chiar si codul muncii spune ca daca te angajezi trebuie sa lucrezi 8 ore pe zi cu 2 zile pauza, zile de pauza pe care nu ti le alegi tu.

Daca intr-o zi de munca pur si simplu nu ai energia necesara pentru a lucra? Ce faci? Faci ceea ce ti se spune: muncesti, tragi de tine si reusesti. Reusesti ce? Vei reusi sa ai dezechilibre interne, familie pe care o vei cunoaste doar in weekend (si atunci gafaind) si posibil (dar nu sigur) bani. Pentru ca suntem invatati sa facem bani?!… de fapt nici asta nu se intampla, nimeni nu te invata cum sa ii faci si iata un alt motiv de stres. Si e ciudat ca de bani si de prosperitate te poti bucura doar cand esti echilibrat in interior si ai reusit sa iti echilibrezi si relatile primare (cu familia si cei apropiati) insa nici asta nu ne invata careva…

De aceea iti recomand sa incepi procesul de deconditionare mentala si emotionala, pentru ca te ajuta sa realizezi, in timp, ce e bun pentru tine si ce nu e, te pregateste pentru o viata mult mai usoara si te invata sa spui NU la toata nebunia pe care o regasim in societate.

Dar putini o vor face, pentru ca ritmul acesta nenatural pe care il consideram ca fiind lege, iti ofera ceva familiar, iti ofera posibilitatea sa suferi in normalitate.

O zi frumoasa,
Orlando

Pentru a da share acestui articol: 

Pilule Roșii sunt consecința directă a procesului de decondițonare mentală și emoțională prin care am trecut și încă trec. Este cel mai frumos cadou pe care mi l-am făcut și îl recomand oricui indiferent de vârstă. Daca dorești să afli mai multe despre ce este și ce presupune acest proces, urmează link-ul de mai jos.

Orlando

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

DECONDIȚIONARE

DESPRE PROCESUL DE DECONDIȚIONARE

Dorești să primești pilulele pe email?

Pentru că postez mai multe astfel de pilule în fiecare săptămână, abonează-te la newsletter și ți le voi trimite alături de informații valoroase despre procesul de decondiționare mentală și emoțională

Te-ai abonat cu succes! Te rog să verifici dacă email-ul pe care l-ai primit acum este în inbox sau în folderul spam/trash.