PILULA ROȘIE

Despre stările noastre de confuzie când ne pierdem busola

Autor: Orlando Stoicescu 

„Cine sunt?” / „Ce fac aici in acest corp?” / „Ce este dincolo de viata?” / „La ce sunt bun/a” / „De ce mai traiesc?” sunt intrebari care se pot naste din confuzie. De obicei suntem confuzi atunci cand ni se intampla ceva ce nu planuiam. Confuzia este inversul logicii, cand logica merge din „a” spre „b” spre „c”, confuzia functioneaza altfel – din „a” am ajuns direct la „s” si o resimtim puternic si pe termen mai lung mai ales cand „s” nu ne convine.

Confuzia intervine cand ceva ne socheaza si ne distruge ceea ce noi credeam, ori un sistem de valori ori parerea despre o persoana ori chiar cand avem o experienta pe care nu o putem explica. Si o sa continui despre confuzie, confuzia este strans legata de suferinta, de suferinta de a fi limitati in acest corp si imposibilitatea de a vedea luminita de la capatul tunelului, imposibilitatea de a vedea solutia. Daca vedeam solutia, nu mai era confuzie, nu? 🙂

Si in stare de confuzie omul e capabil de orice si deciziile cele mai proaste le luam atunci cand suntem confuzi. Asa ca ce putem face?

Foarte simplu: non-actiunea. FA NIMIC! Confuzia este ultimul pas al suferintei, este ultima reduta si cea mai dura. Daca incerci sa o ataci, daca incerci sa o intelegi, daca incerci orice cand esti in bezna NU AI NICIO SANSA sa reusesti ci culmea o prelungesti. Repet – confuzia NU este logica deci NU poate fi inteleasa rational. Insa vestea buna e ca daca ai rabdare si nu actionezi ci pur si simplu iti vezi de ale tale, confuzia dispare si cand dispare iti lasa un dar. Cum din nou repet – confuzia NU este logica ci abstracta si darul va fi abstract adica e ca la roata norocului, ori premiul cel mare ori un premiu de consolare dar ceva tot primesti.

Solutia trecerii peste confuzie si deci suferinta este, dupa cum tot o sa repet obsesiv, non-actiunea! Sa lasi confuzia / suferinta sa traiasca in interiorul tau si sa o lasi sa plece. Ce face majoritatea? O ataca, o impunge, se ia la tranta cu ea si in modul acesta suferinta ramane. Si ramane cat timp o tii in tine, cat timp ii blochezi iesirea. Cand ai curajul sa o lasi, va pleca singura, isi cunoaste drumul.

Inca ceva FOARTE IMPORTANT: suntem construiti sa ne pierdem busola, suntem construiti sa fim confuzi pentru ca doar urmand acest proces ajungem sa ne intelegem cu adevarat. Doar cand aflam ceea ce nu suntem descoperim ceea ce suntem si NOI NU SUNTEM BEZNA pe care o regasim in confuzie, noi nu suntem confuzia noastra.

Asa ca daca ai astfel de momente, nu iti face griji, vor trece. Ai rabdare si totul va fi bine.

O zi frumoasa,
Orlando

Pilula dedicata persoanei care m-a invatat aceasta lectie pentru ca este lectia principala a vietii ei – „La multi ani!”

Pentru a da share acestui articol: 

Pilule Roșii sunt consecința directă a procesului de decondițonare mentală și emoțională prin care am trecut și încă trec. Este cel mai frumos cadou pe care mi l-am făcut și îl recomand oricui indiferent de vârstă. Daca dorești să afli mai multe despre ce este și ce presupune acest proces, urmează link-ul de mai jos.

Orlando

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

DECONDIȚIONARE

DESPRE PROCESUL DE DECONDIȚIONARE

Dorești să primești pilulele pe email?

Pentru că postez mai multe astfel de pilule în fiecare săptămână, abonează-te la newsletter și ți le voi trimite alături de informații valoroase despre procesul de decondiționare mentală și emoțională

Te-ai abonat cu succes! Te rog să verifici dacă email-ul pe care l-ai primit acum este în inbox sau în folderul spam/trash.