PILULA ROȘIE

Despre sceptici și scepticism

Autor: Orlando Stoicescu 

Conform DEX, un sceptic este o persoana „care are incredere in nimic, care se indoieste de toate”. Si ca orice strategie si aceasta este utila pana nu mai este. Iar va readuc aminte ca traim in dualitate, nu exista unealta perfecta si scepticismul are si partile sale eficiente dar si pe cele ineficiente.

Un sceptic eficient se indoaie si de propriul sau scepticism ajungand la deschidere si deci isi va creste nivelul de intelegere. Un sceptic ineficient se va indoi de tot si de toate doar pentru ca respecta o dogma sau pentru a demonstra ca „stie”, ca detine adevarul suprem.

De ce v-am adus in discutie acest subiect? Pentru ca in viata veti intalni oameni care va vor spune ca NU se poate. Acestia pot fi doctori (ooohoho cred ca fiecare om are o poveste cu un doctor sceptic care s-a inselat amarnic), pot fi oameni din familie (care chiar daca ne iubesc, o fac in felul lor), pot fi colegi, pot fi oameni pe care ii intalnim doar o data.

Si toti acestia sunt acolo pentru a ne ajuta. Cum? Simplu, exista un concept propus de Neil Donald Walsch denumit legea opozitiei. Acesta spune ca „in absenta a ceea ce nu esti, ceea ce esti nu exista”. Pentru a experimenta lumina trebuie sa treci prin intuneric. Pentru a intalni persoana cu care sa ai o relatie buna, vei intalni persoane cu care sa ai relatii nu neaparat foarte bune.

O sa mai scriu o pilula despre acest subiect (poate chiar saptamana aceasta), pana atunci insa hai sa vedem cum se aplica cu scepticii.

Orice sceptic intra in viata ta pentru a crea opozitia necesara pentru propria ta dezvoltare. Pentru a ajunge sa fii milionar va trebui ca cel putin o persoana sa iti spuna ca nu ai nicio sansa. Pentru a te vindeca, e posibil sa intalnesti cel putin un doctor care sa iti spuna ca nu se poate.

Asa ca bucura-te de sceptici si de legea opozitiei pentru ca aceastia anunta ca esti pe drumul cel bun! Nu ma crezi? Persevereaza si vei vedea rezultatul.

O zi frumoasa,
Orlando

Pentru a da share acestui articol: 

Pilule Roșii sunt consecința directă a procesului de decondițonare mentală și emoțională prin care am trecut și încă trec. Este cel mai frumos cadou pe care mi l-am făcut și îl recomand oricui indiferent de vârstă. Daca dorești să afli mai multe despre ce este și ce presupune acest proces, urmează link-ul de mai jos.

Orlando

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

DECONDIȚIONARE

DESPRE PROCESUL DE DECONDIȚIONARE

Dorești să primești pilulele pe email?

Pentru că postez mai multe astfel de pilule în fiecare săptămână, abonează-te la newsletter și ți le voi trimite alături de informații valoroase despre procesul de decondiționare mentală și emoțională

Te-ai abonat cu succes! Te rog să verifici dacă email-ul pe care l-ai primit acum este în inbox sau în folderul spam/trash.