PILULA ROȘIE

Despre rolul bărbatului și a femeii în relația de cuplu

Autor: Orlando Stoicescu 

Va propun sa pornim pilula de astazi de la faptul ca femeia este custodele energiei feminine si barbatul a celei masculine, energia feminina reprezentand divinitatea, absolutul, nimicul, vidul, ceea ce e dincolo si energia masculina reprezentand creatia, materialul, cam tot ceea ce putem vedea, auzi, simti prin atingere, gusta sau mirosi.

Doar din ultima propozitie putem extrage foarte multe idei si ne putem da seama de diferentele intre sexe. Suntem diferiti si la baza avem roluri diferite. Barbatul fiind reprezentantul energiei masculine devine stapanul materiei, cel care se descurca, adaptabilul prin natura, cel care cucereste. Femeia pe de alta parte este reprezentanta energiei feminine care e una cu divinitatea, devine legatura materiei cu cerul, si am putea spune ca de fapt „femeia sfinteste locul”. Metaforic dar si fizic, fara femeie, barbatul nu poate procrea pentru ca doar prin femeie se naste un trup insufletit. Sufletul vine chemat de materie (barbatul) de la divinitate (femeie).

Sa intram si mai in adancime. Nu exista barbati sau femei puternice, cu totii suntem puternici daca traim in propria noastra esenta (aici putem include si exceptia ca e posibil ca in unele femei esenta masculina sa fie mai puternica si in unii barbati esenta feminina este dominanta, conteaza unde te simti acasa).

Principala trasatura a energiei feminine este receptivitatea, doar e ca o panza pe care creatia / energia masculina se asterne. O femeie in esenta ei nu este supusa barbatului cum a fost prost (sau voit) interpretat ci o femeie este receptiva barbatului, se deschide celui pe care il alege. Un barbat in esenta lui este prezent, este prezenta, este si focul si apa si lemnul si metalul si pamantul, este materialul. Materialul nu isi schimba forma, nu fluctueaza, ramane prezent.

Asta nu inteleg unii barbati ca femeia va fluctua, natura ei fiind receptiva si in acest mod ii testeaza si ii invata inconstient, ii intareste. Ce nu inteleg unele femei e ca barbatul este construit sa fie prezent, sa fie acolo, sa nu reactioneze pentru ca in acest mod ofera spatiul divinitatii pentru a se opri, a nu mai fluctua si a deveni materiala pentru un timp si in modul acesta o invata pe femeie sa fie acolo, sa simta momentul, sa intre in contac cu materialul.

De aceea dragi femei nu le puteti cere barbatilor sa fie ca voi, sa fluctueze, sa reactioneze pentru ca in modul acesta nu se vor stabiliza si tot voi ii veti parasi. Barbati, nu le puteti cere femeilor sa nu mai fie schimbatoare, pendulante pentru ca in modul acesta nu veti mai fi atrasi de ele si le veti acuza ca si-au pierdut feminitatea.

Inca ceva: dragi femei, nu le puteti cere barbatilor sa fie barbati, sa fie prezenti sa nu reactioneze pentru ca asta arata ca nu sunteti voi in esenta voastra si ca le cereti lor ceea ce voi nu puteti face. Barbati, nu puteti cere femeilor sa se deschida, sa fie receptive pentru ca asta inseamna ca voi nu sunteti in esenta voastra si ca cereti altora ceea ce voi nu puteti face.

Nu-i asa ca e fascinant dialogul pamantean intre divinitate si creatie?

O zi frumoasa,
Orlando

Pentru a da share acestui articol: 

Pilule Roșii sunt consecința directă a procesului de decondițonare mentală și emoțională prin care am trecut și încă trec. Este cel mai frumos cadou pe care mi l-am făcut și îl recomand oricui indiferent de vârstă. Daca dorești să afli mai multe despre ce este și ce presupune acest proces, urmează link-ul de mai jos.

Orlando

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

DECONDIȚIONARE

DESPRE PROCESUL DE DECONDIȚIONARE

Dorești să primești pilulele pe email?

Pentru că postez mai multe astfel de pilule în fiecare săptămână, abonează-te la newsletter și ți le voi trimite alături de informații valoroase despre procesul de decondiționare mentală și emoțională

Te-ai abonat cu succes! Te rog să verifici dacă email-ul pe care l-ai primit acum este în inbox sau în folderul spam/trash.