PILULA ROȘIE

Despre oamenii care vorbesc mult

Autor: Orlando Stoicescu 

Sunt unii oameni care au “darul vorbirii” si il folosesc tot timpul. De ce? Pentru a atrage atentia asupra lor. Comunicarea a inceput ca o metoda de a-i atentiona pe ceilalti de pericole si de a atrage atentia pentru a parea varianta ideala pentru procreere. Putem observa acest comportament si in regnul animal asa ca nu suntem atat de speciali 🙂 . Ulterior, comunicarea a evoluat oferind posibilitatea omului sa “spune ce are in minte”, sa isi exprime vointa, emotiile si identitatea, toate acestea atragand atentia asupra persoanei care comunica.

De aceea comunicam intotdeauna pentru si despre noi, e imposibil sa comunicam pentru altii. Mai ii vedem pe unii ca spun ca vorbesc in numele altora dar ce nu-si dau seama ca o fac tot dintr-un motiv personal deci tot despre ei e vorba ?

Sa revenim, cand vorbim o facem pentru a atrage atentia asa ca cei care vorbesc mult vor ca ceilalti sa ii bage in seama. Daca “vorbitorii” nu sunt intr-un pericol iminent si striga pentru a le salva cineva viata, exista doar un singur motiv pentru care “trancanesc” exagerat – lipsa increderii in sine.

Cand ai incredere in tine, nu ai nevoie sa vorbesti mult pentru ca nu te deranjeaza parerea celorlalti. Daca nu ai incredere in tine incepi sa “tranca, tranca, tranca” poate, poate nimeresti ceva cu care sa te faci placut/a.

Vorbim pentru a starni o reactie sau un raspuns!

Oare cum sa reusim sa ne certam mai putin? E simplu, comunicand mai putin si conectandu-ne mai profund. Oare cum sa reusim sa avem incredere in noi? Vorbind putin si facand mai mult, indiferent de parerile celorlalti despre noi. Oare cum sa reusim sa cunoastem mai bine oamenii? Ascultand mai mult si da, vorbind mai putin.

Putem observa, oamenii considerati sexy sunt intotdeauna cei care vorbesc mai putin, indiferent de sex. Oamenii interesanti sunt, culmea, cei care vorbesc mai putin, indiferent de sex.

Si acum bomba pe care o spun de ceva timp in cursurile de comunicare: imi pare rau, comunicarea verbala este, printre altele, o forma de agresiune. Agresati oamenii vorbindu-le prea mult. Va recomand sa incercati sa ascultati mai mult si sa incercati sa va conectati la cuvintele care va sunt adresate, in loc sa incercati sa gasiti contraargumente sau pur si simplu sa va spuneti parerea.

Va doresc sa aveti parte de liniste,

Orlando

P.S. Comunicarea pe facebook tot comunicare e 🙂

Pentru a da share acestui articol: 

Pilule Roșii sunt consecința directă a procesului de decondițonare mentală și emoțională prin care am trecut și încă trec. Este cel mai frumos cadou pe care mi l-am făcut și îl recomand oricui indiferent de vârstă. Daca dorești să afli mai multe despre ce este și ce presupune acest proces, urmează link-ul de mai jos.

Orlando

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

DECONDIȚIONARE

DESPRE PROCESUL DE DECONDIȚIONARE

Dorești să primești pilulele pe email?

Pentru că postez mai multe astfel de pilule în fiecare săptămână, abonează-te la newsletter și ți le voi trimite alături de informații valoroase despre procesul de decondiționare mentală și emoțională

Te-ai abonat cu succes! Te rog să verifici dacă email-ul pe care l-ai primit acum este în inbox sau în folderul spam/trash.