PILULA ROȘIE

Despre oamenii care stau în fața ușii și nu te lasă să cobori

Autor: Orlando Stoicescu 

Mergand din ce in ce mai des cu mijloacele de transport in comun am observat un fenomen care exista de cand ma stiu in Bucuresti: oamenii care stau in fata usii si nu te lasa sa cobori. Oricat de aglomerat ar fi peronul sau statia, acestia sunt acolo si te blocheaza. Pentru acest articol i-am numit pe acesti oameni: „blocangii”.

Numai ca „blocangii” nu gasim doar in statiile mijloacelor de transport in comun, „ii gasim peste tot si cateodata ne regasim si noi in rolul acesta. De fapt de ce ii blocam pe altii? Raspunsul e simplu: de frica. Celor de pe peron le este frica de faptul ca daca nu stau in fata usii nu mai prind loc. La fel si cei care „fura”, le este frica de faptul ca nu o sa aiba suficient. La fel si cei care le blocheaza ascensiunea altora, le este frica sa nu li se ia pozitia.

Voi stiti cati manageri nu isi invata subalternii de frica sa nu-si piarda locul? Cand eram trainer consultant, asta era una dintre problemele frecvente peste care dadeam… Nu numai ca exista, dar e la nivel de epidemie.

Frica de ceilalti este peste tot. De ce? Pentru ca peste 90% dintre oameni considera ca puterea lor este in exterior. Nu au incredere in ei si astfel incep sa le fie frica de ceilalti sau de modul in care ceilalti au impact in viata lor. Uitati-va la tineri, care in loc sa isi creasca nivelul de constientizare dau vina pe politicieni si fac proteste peste proteste, nedandu-si seama ca nu au nicio sansa. Pana nivelul majoritatii va creste, tot aceiasi oameni vor fi votati. De aceea, decat sa protesteze mai bine ajuta pe cineva sa invete sa gandeasca liber. Dar cum sa inveti pe cineva sa gandeasca daca tu gandesti din perspectiva fricii. „Dar daca nu protestezi te fura astia”, ar spune cineva! Da, normal ca te fura si o sa te fure in continuare daca romanii doar protesteaza! Asta pentru ca…

NE ESTE FRICA SI AM AJUNS O TARA DE „BLOCANGII”! Imi pare rau, asta e adevarul. Ca natie, ne blocam reciproc si ramanem la nivel jos. Singura solutie viabila este trezirea fiecarui individ si trezirea nu are consecinte esoterice, trezirea se refera la un om care si-a constientizat propriile tipare dupa care isi traieste viata. Un om „treaz” intelege! Un om „treaz” intelege ca daca blocheaza pe altul, de fapt se blocheaza pe sine pentru ca un om care traieste in frica este in colivie. Un om care traieste in frica, daca i se deschide colivia nu o sa iasa pentru ca o sa ii fie frica sa zboare liber. Prefera sa se blocheze pe sine, sa ramana „blocangiul” vietii sale, sa stea in fata sa cand incearca sa iasa din colivie!

Alegi trezirea si ridicarea nivelului de intelegere sau frica?

O zi frumoasa,
Orlando

Pentru a da share acestui articol: 

Pilule Roșii sunt consecința directă a procesului de decondițonare mentală și emoțională prin care am trecut și încă trec. Este cel mai frumos cadou pe care mi l-am făcut și îl recomand oricui indiferent de vârstă. Daca dorești să afli mai multe despre ce este și ce presupune acest proces, urmează link-ul de mai jos.

Orlando

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

DECONDIȚIONARE

DESPRE PROCESUL DE DECONDIȚIONARE

Dorești să primești pilulele pe email?

Pentru că postez mai multe astfel de pilule în fiecare săptămână, abonează-te la newsletter și ți le voi trimite alături de informații valoroase despre procesul de decondiționare mentală și emoțională

Te-ai abonat cu succes! Te rog să verifici dacă email-ul pe care l-ai primit acum este în inbox sau în folderul spam/trash.