PILULA ROȘIE

Despre modul în care comunicăm și nu ne înțelegem

Autor: Orlando Stoicescu 

Comunicam diferit, intelegem diferit, de multe ori comunicarea pare ca un dialog verbal intre un mut si un surd.

Si ce putem face pentru a comunica eficient? Aceasta e o intrebare pe care mi-o adresez si eu chiar daca am sute de cursuri de comunicare/vanzari/influenta sustinute.

De aceea e necesar sa nu incercam sa comunicam eficient ci sa ascultam mai mult. Pentru a comunica bine, tot ce poti face e sa asculti bine, sa asculti interlocutorul, nevoile sale si modul in care comunica. De acolo te poti adapta insa e aproape imposibil sa comunici eficient fara a asculta eficient.

Poate chiar daca tu cunosti bine interlocutorul, poate acesta nu are o zi buna, daca nu asculti si nu iti dai seama de asta s-ar putea sa te trezesti cu o injuratura  🙂 Si apoi incepe jocul de-a vina: e vina ta, ba a ta, ba a ma-tii, ba a lu’ tac-tu.
Nu-i asa ca e amuzant?  🙂

Lucrand cu profilele oamenilor, imi este foarte usor sa imi dau seama de ce unii oameni comunica intr-un mod si altii in alt mod. Cu totii comunicam din ceea ce avem activat in noi, din abilitatile noastre, din talentul nostru nativ. Unii comunica mai abrupt (eu), altii mai emotional, altii rational, altii abstract si tot asa.

Traim intr-o lume in care avem sansa sa cunoastem toate aceste tipuri de comunicare si sa ne bucuram de ele. Daca incepem sa le contrazicem incercam de fapt sa ii schimbam pe ceilalti sa fie ca noi si pierdem esenta. Si esenta este sa ne bucuram de viata, sa ne bucuram de ceilalti, sa ne bucuram de cat de diferiti suntem.

O zi frumoasa,
Orlando

Pentru a da share acestui articol: 

Pilule Roșii sunt consecința directă a procesului de decondițonare mentală și emoțională prin care am trecut și încă trec. Este cel mai frumos cadou pe care mi l-am făcut și îl recomand oricui indiferent de vârstă. Daca dorești să afli mai multe despre ce este și ce presupune acest proces, urmează link-ul de mai jos.

Orlando

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

DECONDIȚIONARE

DESPRE PROCESUL DE DECONDIȚIONARE

Dorești să primești pilulele pe email?

Pentru că postez mai multe astfel de pilule în fiecare săptămână, abonează-te la newsletter și ți le voi trimite alături de informații valoroase despre procesul de decondiționare mentală și emoțională

Te-ai abonat cu succes! Te rog să verifici dacă email-ul pe care l-ai primit acum este în inbox sau în folderul spam/trash.