PILULA ROȘIE

Despre micile bucurii ale vieții

Autor: Orlando Stoicescu 

Cu totii avem obiceiul sa ne trasam obiective pe termen lung, unele superficiale, altele mai cu substanta. Si mai avem tendinta sa consideram ca atingerea acestor obiective este importanta. Parerea mea e ca daca ne atingem sau nu aceste obiective – ESTE IRELEVANT.

Daca ne legam de acele obiective si ne identificam cu ele ajungem sa fim atat de prinsi ca uitam ceva esential: sa ne oprim si dupa cum zice americanul „smell the roses” (sa mirosim trandafirii). De peste 5 ani folosesc exemplu cu hamsterul (pe care l-am adaptat dintr-o carte a lui Kyosaki) – daca esti un hamster dragalas si alergi incontinuu pe rotita ta dragalasa, mai ai cum sa vezi daca vreunul dintre betigasele care alcatuiesc roata este subred sau chiar lipsa? Mai ai cum sa te bucuri de frumusetea rotii?

Mai ai cum sa te bucuri de viata?

Si aici e problema vietii in societatea moderna, avem job-uri + alte responsabilitati care ne tin prinsi non-stop si uitam sa ne bucuram de micile momente si bucurii ale vietii. Micile bucurii ale vietii de fapt sunt marile victorii ale vietii noastre.

De ce?

Foarte simplu – pentru ca daca ne educam sa ne bucuram in fiecare zi, de orice, sa fim chiar pe alocuri cu capul in nori, poeti si artisti ai vietii, atunci traim frumos. Daca asteptam 5 ani sa ne bucuram pentru atingerea unui obiectiv si ne bucuram o zi din 1825, acela este un trai bun? Si se intampla ceva ciudat, pentru ca „muschiul bucuriei” este atrofiat cand ajungem in acea zi parca nu mai putem, am uitat.

Asa ca iti recomand ce imi recomand si mie, bucura-te zilnic, exerseaza bucuria (ca pe un muschi) si atunci viata ta este cu adevarat magica. Bucura-te de orice chestie minora, bucura-te de o zi insorita, bucura-te de ciripitul pasarilor, bucura-te de aerul pe care il tragi in plamani, bucura-te de faptul ca te poti bucura. Prinde-te in problemele vietii si vei uita sa traiesti bine.

Tu cat de des te opresti pentru a puncta inca o victorie impotriva traiului fara speranta, fara vitalitate, fara sens?

O zi frumoasa,
Orlando

Pentru a da share acestui articol: 

Pilule Roșii sunt consecința directă a procesului de decondițonare mentală și emoțională prin care am trecut și încă trec. Este cel mai frumos cadou pe care mi l-am făcut și îl recomand oricui indiferent de vârstă. Daca dorești să afli mai multe despre ce este și ce presupune acest proces, urmează link-ul de mai jos.

Orlando

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

DECONDIȚIONARE

DESPRE PROCESUL DE DECONDIȚIONARE

Dorești să primești pilulele pe email?

Pentru că postez mai multe astfel de pilule în fiecare săptămână, abonează-te la newsletter și ți le voi trimite alături de informații valoroase despre procesul de decondiționare mentală și emoțională

Te-ai abonat cu succes! Te rog să verifici dacă email-ul pe care l-ai primit acum este în inbox sau în folderul spam/trash.