PILULA ROȘIE

Despre meditație

Autor: Orlando Stoicescu 

Meditatia este o metoda excelenta pentru a iti educa mintea, este folosita de mii de ani si si-a dovedit eficacitatea. Problema e ca oamenii o folosesc ca panaceu si considera ca daca mediteaza viata lor va fi mai buna si de multe ori nu e asa. Motivul este simplu: suntem un organism mult mai complex, mai exista si emotiile, mai exista si instinctul, mai exista si trupul si din cate se pare si sufletul.

Asa ca si meditatia isi are propriile limite si nu e la fel de eficienta pentru toata lumea. Sunt unii oameni care beneficiaza enorm de pe urma ei (in Human Design ii descoperim ca fiind cei care au centrele HEAD si AJNA definite) altii ca mine, care o pot folosi ca o unealta buna insa pot trai si fara ea. Am trait mai multe experiente catalogate de unii ca fiind „anormale” si nu au fost in meditatie dar totusi sa fiu corect, au fost meditatii care mi-au oferit niste revelatii interesante (cum ar fi primul meu contact cu lumea „spirituala” cand am realizat ca golul e de fapt plin) .

Asa ca ce incerc sa spun este ca fiecare cu unealta sa preferata, insa aceasta postare este pentru a-ti oferi o recomandare despre cum ai putea sa integrezi si mai bine meditatia in viata: sa iti traiesti viata ca o meditatie, sa exersezi prezenta de cat mai multe ori intr-o zi, sa privesti detasat si defocalizat ce se intampla in jurul tau, sa auzi fosnetul copacilor si surasul copiilor, sa meditezi in timp ce mergi (nu cand esti la volan  🙂 ).

De ce iti recomand asta? Pentru ca meditatia clasica este folosita pentru a aduce mai multa prezenta in viata noastra insa asta putem face (in afara de acele momente de liniste din propria incapare) si pe strada si oriunde. De ce sa fim prezenti doar 10 – 20 de minute pe zi, de ce sa nu fim prezenti o ora?

Si in modul acesta iti educi mintea sa se detaseze de presiunea zilei si sa te poti bucura de chestiile mici cum ar fi un sunet sau un miros sau de o adiere. In momentele de prezenta, tot ce faci e sa observi, asa ca observa mai mult, observa cand esti langa cineva, observa cand esti singur/a, e simplu – observa  🙂

Si astfel nu zic ca iti va rezolva problemele ci doar ca viata poate deveni mult mai placuta.

O zi frumoasa,
Orlando

Pentru a da share acestui articol: 

Pilule Roșii sunt consecința directă a procesului de decondițonare mentală și emoțională prin care am trecut și încă trec. Este cel mai frumos cadou pe care mi l-am făcut și îl recomand oricui indiferent de vârstă. Daca dorești să afli mai multe despre ce este și ce presupune acest proces, urmează link-ul de mai jos.

Orlando

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

DECONDIȚIONARE

DESPRE PROCESUL DE DECONDIȚIONARE

Dorești să primești pilulele pe email?

Pentru că postez mai multe astfel de pilule în fiecare săptămână, abonează-te la newsletter și ți le voi trimite alături de informații valoroase despre procesul de decondiționare mentală și emoțională

Te-ai abonat cu succes! Te rog să verifici dacă email-ul pe care l-ai primit acum este în inbox sau în folderul spam/trash.