PILULA ROȘIE

Despre lucruri demonstrate științific

Autor: Orlando Stoicescu 

Pentru ca ne-am obisnuit sa ne folosim mintea la cu totul altceva fata de rolul sau evident de observare si analiza, am ajuns sa emitem judecati de valoare despre orice si nu asta e problema ci ca le si credem. Si pentru ca o judecata sa devina acceptabila social (vezi si „dovada sociala” de la Cialdini) daca mai multi oameni ajung la aceeasi concluzie si daca aceea mai sunt si oameni de stiinta, avem de-a face cu un adevar. Oare? Oare chiar e adevar?

Adevarul uman este pur subiectiv si tot timpul se schimba. Ceea ce au descoperit oamenii de stiinta acum cativa zeci de ani este contrazis acum si se intampla acelasi ciclu incontinuu. Viata inseamna adaptare si adaptarea presupune inovatie si pentru inovatie e nevoie de asumarea unui risc: de a gresi. 
Problema e ca cei care se bazeaza doar pe intelect si sunt conservatori se uita la adevarurile celorlalti in loc sa-si foloseasca resursa din dotare (corpul) si sa experimenteze. Si asa stagneaza…

Hai sa luam exemplul lui Wim Hof denumit si omul gheturilor care cu ajutorul unor metode printre care si meditatia, a ajuns sa detina cam orice record mondial legat de expunerea la frig. Si ca sa fie si mai si, de aproape 10 ani lucreaza cu universitati in programe de cercetare legate de raspunsul sistemului imunitar la expunerea la frig (si rezultatele pana acum sunt impresionante). Si da, Wim Hof ii invata si pe altii metoda, metoda care la inceput a fost privita cu scepticism de oamenii de stiinta.

E extraordinar ca au existat adevaratii oameni de stiinta care au privit situatia aceasta ca o oportunitate de invatare nu bazandu-se pe manuale scrise de cei de dinainte care spuneau ca e imposibil ca un om sa reziste in acest mod la frig si culmea, sa mai aiba si rezultate benefice pentru sanatate.

Adevarul este intotdeauna personal si vine prin experimentarea vietii nu doar prin citirea unei carti. Citirea cartii este doar primul pas si da, este important insa nu este suficient.

Si inca ceva, efectul Placebo. Sunt oameni care se vindeca cu ajutorul efectului Placebo si „rationalistii” spun ca nu, nu e bine. De ce? Pentru ca nu e adevarat, nu e stiintific. Daca nu te vindeci conform manualelor de specialitate, degeaba, in mintea lor este imposibil.

Oameni buni, in lumea aceasta unde orice e posibil (pentru ca… dualitate) si unde adevarul este pur subiectiv orice poate deveni un adevar. Conteaza daca te iei dupa adevarul altora de cele mai multe ori de nivel jos (sunt sarac, sunt prost/proasta, urat/urata, etc) sau alegi sa iti traiesti viata si sa extragi de acolo adevarul tau.

De aceea daca nu esti de acord cu mine pentru ca adevarul tau provenit din experienta spune altceva, ESTE EXCELENT si nu am de gand sa te contrazic vreodata pentru ca adevarul tau merita respectat.

O zi frumoasa,
Orlando

Pentru a da share acestui articol: 

Pilule Roșii sunt consecința directă a procesului de decondițonare mentală și emoțională prin care am trecut și încă trec. Este cel mai frumos cadou pe care mi l-am făcut și îl recomand oricui indiferent de vârstă. Daca dorești să afli mai multe despre ce este și ce presupune acest proces, urmează link-ul de mai jos.

Orlando

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

DECONDIȚIONARE

DESPRE PROCESUL DE DECONDIȚIONARE

Dorești să primești pilulele pe email?

Pentru că postez mai multe astfel de pilule în fiecare săptămână, abonează-te la newsletter și ți le voi trimite alături de informații valoroase despre procesul de decondiționare mentală și emoțională

Te-ai abonat cu succes! Te rog să verifici dacă email-ul pe care l-ai primit acum este în inbox sau în folderul spam/trash.