PILULA ROȘIE

Despre impulsul emoțional și decizii proaste

Autor: Orlando Stoicescu 

Foarte multe decizii sunt luate emotional, numai ca e o problema – nu te poti baza pe emotii. De ce? Pentru ca emotiile merg in sinusoida, ce simti (emotional) ca e o idee buna, in 2 ore s-ar putea sa nu ti se mai para. Nu prea ai cum sa iei decizii emotionale in moment pe care sa te poti baza, este imposibil. Si de aici marea majoritate a deciziilor gresite.

De ce se intampla asa?

Foarte simplu, pentru ca avem tendinta sa confundam instinctul cu emotia. Instinctul are legatura directa cu supravietuirea si deci il avem pentru a ne anunta ca suntem in pericol de a pati ceva. Instinctul stie sa spuna doar NU, atat (nu face asta, nu merge mai departe, nu fa sex neprotejat cu persoana aceasta pe care d-abia o cunosti, etc). Instinctul are radacina in frica si frica e acolo pentru a ne pastra in viata. Impulsul emotional, pe de alta parte, are prostul obicei sa spuna doar DA si rareori nu.

Cateodata instinctul ne trage de maneca insa zgomotul asurzitor al emotiilor spune DAAAAAAAAAAAAA si ajungem sa o dam in bara si sa regretam ceea ce am facut.

Daca esti o persoana emotionala, iti recomand sa inveti sa faci surfing emotional, sa te folosesti de puterea lor insa sa nu te lasi coplesit si sa cedezi tentatiei emotionale. Invata sa astepti (nu-i asa ca e ironic sa recomand asa ceva in era deficitului de atentie…). Daca ai de luat o decizie, asteapta ceva timp si observa-te cum te simti si daca si dupa cateva zile acea decizie consideri ca este buna, o poti lua.

„Dar fara emotii nu sunt om, as fi o masinarie, e bine sa le am” probabil ar spune cineva si as reveni catre acea persoana cu o afirmatie si cu o intrebare: „emotiile tale sunt doar niste unelte si tu decizi cum le folosti, pana la urma tu esti doar emotiile tale?”.

Cand invatam sa nu dam curs IN MOMENT emotiilor noastre observam o eliberare profunda si o ridicare a nivelului de trai din simplul motiv ca nu mai suntem in extremele sinusoidei si in meciul propriu de ping ping in care suntem azi bine si maine rau ci doar pur si simplu SUNTEM.

P.S. o sa te las cu o tema de gandire: iubirea NU este o emotie.

O zi frumoasa,
Orlando

Pentru a da share acestui articol: 

Pilule Roșii sunt consecința directă a procesului de decondițonare mentală și emoțională prin care am trecut și încă trec. Este cel mai frumos cadou pe care mi l-am făcut și îl recomand oricui indiferent de vârstă. Daca dorești să afli mai multe despre ce este și ce presupune acest proces, urmează link-ul de mai jos.

Orlando

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

DECONDIȚIONARE

DESPRE PROCESUL DE DECONDIȚIONARE

Dorești să primești pilulele pe email?

Pentru că postez mai multe astfel de pilule în fiecare săptămână, abonează-te la newsletter și ți le voi trimite alături de informații valoroase despre procesul de decondiționare mentală și emoțională

Te-ai abonat cu succes! Te rog să verifici dacă email-ul pe care l-ai primit acum este în inbox sau în folderul spam/trash.