Despre Human Design

Autor:
Orlando Stoicescu

HUMAN DESIGN? LA CE MĂ AJUTĂ?

Human Design este un sistem de sinteză care îți arată cu precizie modul în care ești construit/ă și modul în care interacționezi cu ceilalți.

Este un sistem atât de exact încât dacă ai bodygraph-ul Human Design al unei persoane poți înțelege de ce acea persoană acționează într-un mod sau altul. Citind ultima propoziție, m-am amuzat pentru că se observă modul în care îmi găsesc inspirația, găsind răspunsuri la întrebarea “de ce” (poarta 61 pe care o am activă în profil exact în zona comunicării și a gândirii).

Deci avem de-a face cu o unealtă practică și ușor de aplicat și foarte important, nu este o unealtă în care trebuie să crezi ci este una pe care o poți experimenta și poți trage concluziile tale proprii.

În cazul meu și al oamenilor cu care lucrez în grupul de suport (al persoanelor care trec prin procesul de decondiționare mentală și emoțională) lucrurile sunt deja testate și confirmate, Human Design pentru noi funcționează nu pentru că știm informația ci pentru că suntem conștienți de ea și ne ajută să ne observăm mult mai bine.

UN SCURT EXEMPLU

Aici nu este vorba despre a încerca să îți trăiești voit viața conform bodygraph-ului tău pentru că așa ceva este imposibil ci de a avea un punct de referință pe care să îl aplici, pentru a știi ce să observi în viața ta.

Să îți dau un exemplu, să zicem că avem o persoana are are centrul voinței nedefinit (vezi imaginea alăturată), asta înseamnă că în starea de jos (de umbră) are o predispoziție spre a încerca să demonstreze celorlalți valoarea sa și că stima sa de sine este direct proporțională cu modul în care ceilalți o evaluează. Știind asta, această persoană are un punct de plecare excelent pentru a observa aceste aspecte în viața sa.

În acest caz, persoana în cauză are posibilitatea să înțeleagă de ce tot timpul a încercat să fie în competiție cu ceilalți, de ce a exagerat în multe ocazii încercând să își demonstreze că poate și de ce a sfârșit în epuizare și nervi.

În starea superioară (de dar), un centru al voinței nedefinit înseamnă înțelepciunea despre ceea ce înseamnă valoarea individuală, stima de sine și competitivitatea.

Pentru a genera gratuit un bodygraph dă click pe imaginea de mai sus

Cum se generează boygraph-ul Human Design? De ce informații e nevoie?

Pentru a genera un bodygraph, este nevoie doar de data, ora și locul nașterii. Dacă te întrebi de ce aceste date sunt atât de importante, motivul e legat de o particulă sub-atomică denumită neutrin și despre modul în care această particulă influențează ADN-ul uman la naștere și înainte de aceasta. Vor mai exista discuții pe tema aceasta din simplul motiv că fizica nu a avansat încă la nivelul la care să înțeleagă această particulă. Ce este însă interesant este că cel care a creat Human Design (Alan Krakower cunoscut ca Ra Uru Hu) anunța că aceste particule au masă cu aproximativ 10 ani înainte ca cercetătorii să descopere acest fapt.

Până la urmă singura metodă prin care poți descoperi dacă într-adevăr informațiile sunt corecte sau nu este prin cercetare empirică, prin propria experiență doar a crede ceva sau a nu crede ceva fără a cerceta reprezintă o condiționare / limitare pe care ne-am impus-o sau am preluat-o de la ceilalți iar scopul acestui site este decondiționarea mentală și emoțională.

Mecanismul din spate:

Mecanismul din spate este că la concepție, din punct de vedere energetic, omul pornește fără activări (vezi chart-ul din dreapta). Până în momentul nașterii acesta primește 26 de activări dintre care 13 conștiente (la naștere) 13 inconștiente (înainte de naștere). Acestea sunt numerotate ca atare (vezi numerele din grafic). Numerele din stânga și din dreapta imaginii sunt reprezentate vizual în grafic. Activările, pe care le vom numi porți, pot forma (sau nu) canale informaționale astfel definind (sau nu) anumiți centrii infoenergetici.

Fiecare triunghi, pătrat sau romb din hartă reprezintă un astfel de centru și aceste centre sunt active (colorate) în momentul în există un flux continuu de informație (vezi exemplul de mai jos – prin unirea porților 43 și 23, se activează cele 2 centre din care aceste porți fac parte).

Despre modurile în care activările se manifestă:

În același timp fiecare poartă are 6 moduri (cunoscute ca linii) în care poate fi exprimată. Linia poate fi găsită imediat după numărul porții imediat după punct. În imaginea aceasta putem citi poarta 7 în linia 5. 

Din cele 26 linii se poate extrapola și un profil format din 2 linii care să ne ofere o înțelegere mai clară a modului în care funcționăm. Ca exemplu profilul meu este 1 / 3 și o persoană cu acest profil este predispusă la studiul prin experimentare cu scopul de a inova (cifra 3) și în momentul în care este în dificultate va recurge la studiul din cărți, cursuri sau discuții cu persoane de la care consideră că are ce învăța (linia 1). În contrast persoana cu profilul 2 / 4 este predispusă la a își căuta comunitatea (oamenii lângă care să se simtă în larg – linia 4) unde să își expună ideile / talentul (linia 2). Dacă în cazul profilului 1 / 3 aveam de-a face cu un student continuu al vieții, 2 / 4 preferă să o trăiască lângă cei pe care îi consideră ai săi.

Îl putem lua ca exemplu pe Michael Jackson (profil 1 / 3) care toată viață a fost într-o căutare și experimentare continuă și pe Osho (profil 2 / 4) care și-a trăit viața în mijlocul celor care îl urmau. Cum sunt 12 profile, fiecare are caracteristicile și lecțiile sale pe care trebuie să le asimileze.

Concluzie:

Human Design este o unealtă pe care o folosesc în sesiunile de decondiționare pentru a descoperi punctele forte și cele vulnerabile ale persoanei, astfel descoperind împreună unde este condiționarea nesănătoasă cea mai puternică. Condiționarea centrelor infoenergetice poate fi înlăturată prin simpla observare a modului în care se desfășoară în viața noastră însă procesul durează.

De aceea din această sesiune reies recomandări valoroase legate ce ar fi bine să observi în viața ta, cum poți interacționa mai eficient cu oamenii din jur și cum să fii în contact cu propria ta putere.

Dacă dorești să afli mai multe despre modul în care ești construit/ă și dorești o sesiune individuală, poți apăsa butonul de mai jos:

ARTICOL – UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

ARTICOLE

ARTICOLE DE TIPUL PILULA ROȘIE

DECONDIȚIONARE

DESPRE PROCESUL DE DECONDIȚIONARE