PILULA ROȘIE

Despre gelozie

Autor: Orlando Stoicescu 

Cu totii spunem ca uram gelozia si aproape toti spunem ca nu suntem gelosi. Insa realitatea este ca gelozia este un sentiment mult mai subtil decat credem si a nu fi gelos implica un nivel de intelegere extrem de ridicat.

Ce este gelozia? Intr-un mod simplist gelozia este sentimentul ca cineva iti poate pune in pericol ce consideri ca e deja al tau: un statut, un loc de munca, o relatie, etc. E vorba despre posesie si control.

Gelozia porneste de la dorinta si daca ne raportam la harta constiintei a lui Hawkins, nivelul dorintei este un nivel hiperactiv, unde agitatia predomina si acesta fiind urmat de nivelul furiei si mandriei. Si stiti bine ca atunci cand suntem in aceasta stare, imediat devenim furiosi si egocentrici ?

Nivelul curajului, primul nivel al puterii interioare, este imediat deasupra mandriei si acesta ne spune ca totul porneste de la a recunoaste ca nu exista factori negativi in exterior si ca intotdeauna poti alege. Curajul necesita prezenta ta, de a sta si a iti infrunta temerile, curajul doare dar din momentul in care realizezi ca toate raspunsurile sunt in interior, gelozia se diminueaza sau in anumite situatii dispare.

Cand incepi sa iti asumi responsabilitate asupra vietii tale si a alegerilor pe care le-ai facut, le faci si le vei face, atunci te eliberezi de ceilalti, iti scoti catusele cu care te-ai legat singur/a de un loc de munca sau de un iubit/a si te bucuri de ceea ce traiesti neinteresandu-te atat de mult daca va mai fi la fel si maine.

Oamenii gelosi tin cu dintii de acel sentiment de “bine” pe care il au in momentele frumoase si l-ar dori pentru eternitate insa momentul dispare si apar alte momente diferite, poate cu persoane diferite. Ce facem, ramanem blocati in trecut sau viitor sau alegem sa traim in prezent si sa ne bucuram de ce primim?

Pentru a trece peste aceasta dependenta de control e nevoie de timp si de observare. In timp, senzatia se diminueaza si observi cum te eliberezi din ce in ce mai mult de oamenii si situatiile in care te afli. Si doar cand esti liber/a poti primi libertate si de la cei din jur si mai ales te poti bucura de aceasta libertate. Altfel ne punem singuri in temnita si ii vrem si pe ceilalti in tristul si intunecatul nostru spatiu plin de igrasie cand am putea sa alergam liberi pe campie, bucurandu-ne de soare.

O zi frumoasa,
Orlando

Pentru a da share acestui articol: 

Pilule Roșii sunt consecința directă a procesului de decondițonare mentală și emoțională prin care am trecut și încă trec. Este cel mai frumos cadou pe care mi l-am făcut și îl recomand oricui indiferent de vârstă. Daca dorești să afli mai multe despre ce este și ce presupune acest proces, urmează link-ul de mai jos.

Orlando

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

DECONDIȚIONARE

DESPRE PROCESUL DE DECONDIȚIONARE

Dorești să primești pilulele pe email?

Pentru că postez mai multe astfel de pilule în fiecare săptămână, abonează-te la newsletter și ți le voi trimite alături de informații valoroase despre procesul de decondiționare mentală și emoțională

Te-ai abonat cu succes! Te rog să verifici dacă email-ul pe care l-ai primit acum este în inbox sau în folderul spam/trash.