PILULA ROȘIE

Despre cum societatea masacrează tinerii

Autor: Orlando Stoicescu 

Momentul in care iti dai seama ca inca traim intr-o era a sclaviei (insa moderne) este atunci cand observam ce se intampla cu tinerii nostri. Faptul ca Organizatia Mondiala a Sanatatii preconizeaza ca in 2020 depresia va fi a doua cauza mondiala de deces ar trebui sa ne traga un semnal de alarma.
Si totul porneste de la masacrul contra tinerilor care la nivel mondial dateaza de la inceputurile erei industriale, crescand din ce in ce mai mult in ultimii 70 ani (dupa al doilea razboi mondial). Probabil o sa imi spui ca totusi, sa fim pozitivi, ca traim in cea mai sigura perioada din istoria umanitatii. Da, asa este, insa cu ce pret?

Hai ca sunt cam fatalist, nu? Atunci permite-mi sa iti adresez urmatoarea intrebare: care este varsta la care un om se maturizeaza? Pana la urma ce e maturitatea? Oare exista oameni maturi?

Strict din punct de vedere biologic, omul se maturizeaza cu adevarat dupa prima jumatate a vietii sale, deci dupa 35 – 40 ani. De ce? Pentru ca are nevoie de experienta de viata pentru a intelege si daca imi vei spune ca asta ii invata la scoala, o sa rad in hohote (stiu ca nu o sa-mi spui, doar cititorii mei sunt mai inteligenti ca altii  🙂 ). Si doar dupa ce treci de jumatatea drumului vei avea o intelegere mai profunda a cine esti, ce iti place si multe altele (mai exista o alternativa despre care voi vorbi intr-o pilula ulterioara).

Insa ce se intampla de zeci de ani? Dupa ce tinerii ies din „inchisoare” – scoala, facultate sau unii chiar in timpul „detentiei” (stiu ce o sa imi spui ca era mai greu fara ele) sunt pusi in fata unei decizii radicale: acum munceste altfel mori de foame. Doar daca au familie care sa ii sustina mai au o sansa, altfel tinerii nostri sunt invatati cu greul si sunt daramati pur si simplu de sistem.

Si psihologii o sa iti confirme: daca ii obisnuiesti pe oameni cu greul, asta vor cauta toata viata, daca ii obisnuiesti cu raul, la fel, asta vor cauta. In loc sa aiba ragaz sa se gaseasca, sa isi dea seama pe ce planeta sunt si cine sunt ei cu adevarat, care sunt abilitatile lor sunt prinsi intr-un sistem care ii mananca de vii si ii distrug.

Nu ma crezi? Du-te si vorbeste cu studenti sau tineri absolventi, fac asta din 2007 si am observat ca sunt din ce in ce mai pierduti. Si joburile din Romania (fiind o tara care ne-am distrus afacerile locale) sunt majoritatea in multinationale care ofera romanilor joburi de mana a treia si platite prost.

Ca se pare ca pilula de astazi este razboinica, asa o sa continui: ca un pui crescut pentru taiere, tinerii nostri sunt obligati sa se maturizeze fortat de la 21, 22 ani. SI ASA CEVA NU FUNCTIONEAZA. Cei care habar n-au de ritmul de crestere natural al unui om si sunt interesati doar de acumularea de capital (vezi aici majoritatea „oamenilor” de afaceri) spun ca asta e normal, ca tinerii sa munceasca daca vor bani.

Asa ca d-abia astept sa se introduca venitul minim garantat, o modalitate prin care un om nu mai este obligat sa munceasca pentru a supravietui.

De ce? Pentru ca energia colectiva pe care o resimtim cu totii este FRUSTRAREA si doar cand aceasta va fi schimbata cu SATISFACTIA avem o sansa sa traim intr-o lume mai putin tulbure. Doar atunci cand tinerii vor alege joburi sau cariere care sa le ofere satisfactie, masacrul se va opri. Si pentru asta vor avea nevoie nu de 1, nu de 5, nici de 10 ani, poate chiar 15 – 20, insa drumul va fi unul mult mai placut si mult mai satisfacator ca pana acum.

Pana atunci macelul tacut continua.

Weekend linistit sa fie,
Orlando

Pentru a da share acestui articol: 

Pilule Roșii sunt consecința directă a procesului de decondițonare mentală și emoțională prin care am trecut și încă trec. Este cel mai frumos cadou pe care mi l-am făcut și îl recomand oricui indiferent de vârstă. Daca dorești să afli mai multe despre ce este și ce presupune acest proces, urmează link-ul de mai jos.

Orlando

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

DECONDIȚIONARE

DESPRE PROCESUL DE DECONDIȚIONARE

Dorești să primești pilulele pe email?

Pentru că postez mai multe astfel de pilule în fiecare săptămână, abonează-te la newsletter și ți le voi trimite alături de informații valoroase despre procesul de decondiționare mentală și emoțională

Te-ai abonat cu succes! Te rog să verifici dacă email-ul pe care l-ai primit acum este în inbox sau în folderul spam/trash.