PILULA ROȘIE

Despre cum oamenii fug de suferința emoțională

Autor: Orlando Stoicescu 

Ohoho de cate ori am auzit: „nu mai vreau sa sufar!”, „nu mai suport!” si „imi vine sa mor” sau definitivul „vreau sa mor” in momente de suferinta emotionala (aceasta pilula va fi doar despre suferinta emotionala nu si cea fizica). Si inteleg suferinta, prima mea experienta de intelegere adevarata a fost legata de suferinta. Munca vietii mele din profilul Cheile Genelor este despre intelegerea suferintei.

Asa ca hai s-o descifram putin: in primul rand nu exista suferinta mai mare sau mai mica, nu exista tu ai suferit mai mult sau mai putin, pentru fiecare este groaznica. Insa aceasta pilula este despre a-ti spune ca nu e atat de groaznica pe cat ai crede. Suferinta este specifica acestei lumi si reprezinta zbuciumul in dualitate intre doua extreme. Viata reprezinta o pendulare continua intre doua extreme, doar si emotiile sunt in sinusoida, ba sus ba jos. Viata e despre adaptabilitate, adaptarea in aceasta pendulare, doar cei care au trait in Sahara s-au adaptat si au facut-o bine.

Si ce fac oamenii cand sufera? FUG! Fug de ei si/sau fug de ceilalti. Ar face orice dar sa nu mai sufere, fug, incercand cu disperare sa simta din nou fericirea, se agata cu dintii de orice raza de speranta si cand revin in starea de jos, DISPERA. Reluand analogia cu Sahara, in loc sa se adapteze, incep sa fuga goi prin desert fara pic de apa.

Tot ce ar fi trebuit sa faca e sa stea impreuna cu suferinta, sa planga daca e cazul, sa tipe daca vor insa sa stea si sa o infrunte. Suferinta nu are cum sa te omoare, nu are cutit chiar daca simti ca te injunghie de fiecare data cand vine. Si stand cu suferinta, o inveti, ii inveti trucurile, ii inveti partile dureroase dar si pe cele bune.

SI tot exersand sa stai sa te observi fara a te identifica cu vreo stare ci doar lasand-o sa te patrunda inveti starea de jos, devii invincibil ca un razboinic iscusit trecut prin 100 de razboaie. Ajungi sa fii exemplu pentru novici si le arati cum nu se moare.

De aceea primul nivel superior este CURAJUL, pentru ca e nevoie de curaj sa iti infrunti cosmarurile, traumele, trecutul. „Dar nu pot sa am curaj!”. Daca asta iti spui inseamna ca te-ai obisnuit atat de mult in rolul de victima incat a ajuns sa iti placa acolo, e caldut, nu? Oricine are curaj, face parte din noi, doar suntem si noi duali, nu avem curaj si avem curaj in acelasi timp.

Si avand acest curaj, in timp, observi cum suferi din ce in ce mai putin, pana suferinta dispare pentru ca nu isi mai are rostul, observi cum nu mai simti extremele ci ca esti atat de aproape de echilibru incat il simti. In acel „aproape” echilibru poti simti cu adevarat iubirea. Si nu aveai cum sa ajungi acolo daca nu simteai suferinta care iti arata curajul ca apoi sa te puna in contact cu iubirea.

Asa ca te intreb, ce e atat de urat in suferinta?

O zi frumoasa,
Orlando

Pentru a da share acestui articol: 

Pilule Roșii sunt consecința directă a procesului de decondițonare mentală și emoțională prin care am trecut și încă trec. Este cel mai frumos cadou pe care mi l-am făcut și îl recomand oricui indiferent de vârstă. Daca dorești să afli mai multe despre ce este și ce presupune acest proces, urmează link-ul de mai jos.

Orlando

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

DECONDIȚIONARE

DESPRE PROCESUL DE DECONDIȚIONARE

Dorești să primești pilulele pe email?

Pentru că postez mai multe astfel de pilule în fiecare săptămână, abonează-te la newsletter și ți le voi trimite alături de informații valoroase despre procesul de decondiționare mentală și emoțională

Te-ai abonat cu succes! Te rog să verifici dacă email-ul pe care l-ai primit acum este în inbox sau în folderul spam/trash.