PILULA ROȘIE

Despre cum ne ințelegem întotdeauna greșit în comunicare

Autor: Orlando Stoicescu 

Ti s-a intamplat vreodata sa fii inteles gresit de catre ceilalti? Ti s-a intamplat vreodata sa te enervezi pentru ca ai considerat ca cineva „te-a atacat” verbal? Daca da, super, ai trecut testul care dovedeste cu exactitate ca esti OM 🙂

Comunicarea e un fenomen complex si implica doua parti: emitatorul si receptorul si ambii habar n-au daca au emis/inteles ceea ce trebuiau sa emita/inteleaga. Comunicarea este atat de complexa incat niciodata mesajul nu ajunge niciodata intreg la sursa. Comunicarea e atat de complexa incat si emitatorul si receptorul niciodata nu-si vor face treaba cu exactitate.

Si atunci de ce te „enervezi” cand cineva te ataca? De ce te „enervezi” pentru ceea ce oricum nu ai inteles bine? De ce nu intelegi ca ceea ce si tu transmiti va fi receptionat distorsionat.

Si distorsiunea tine de nivelul de intelegere. Sa-ti dau un exemplu: doua persoane pot auzi aceleasi cuvinte si sa zicem ca e vorba despre o injuratura. Unul poate traduce ca persoana care injura este ciuma si trebuie inlaturata de pe planeta, celalalt poate traduce ca sunt doar niste cuvinte aruncate la nervi si nu are rost sa se „enerveze”. Primul a tradus conform nivelurilor joase, ajungand in furie, al doilea a mers pe netralitate si acceptare.

De aceea iti recomand sa nu mai pui atat de mult accent pe ceea ce intelegi din mediul extern pentru ca oricum in cativa ani in aceeasi situatie iti garantez ca vei intelege cu totul altceva. La fel si cand citesti o carte, acum poti intelege ceva, peste cativa ani sa intelegi mult mai profund subiectul.

Asa ca relaxeaza-te, cuvintele nu au cum sa te raneasca decat daca tu permiti sa fii ranit/a. Comunicarea este o neintelegere continua si de aici i se trage si frumusetea,

O zi frumoasa,
Orlando

Pentru a da share acestui articol: 

Pilule Roșii sunt consecința directă a procesului de decondițonare mentală și emoțională prin care am trecut și încă trec. Este cel mai frumos cadou pe care mi l-am făcut și îl recomand oricui indiferent de vârstă. Daca dorești să afli mai multe despre ce este și ce presupune acest proces, urmează link-ul de mai jos.

Orlando

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

DECONDIȚIONARE

DESPRE PROCESUL DE DECONDIȚIONARE

Dorești să primești pilulele pe email?

Pentru că postez mai multe astfel de pilule în fiecare săptămână, abonează-te la newsletter și ți le voi trimite alături de informații valoroase despre procesul de decondiționare mentală și emoțională

Te-ai abonat cu succes! Te rog să verifici dacă email-ul pe care l-ai primit acum este în inbox sau în folderul spam/trash.