PILULA ROȘIE

Despre cum ne forțăm reciproc

Autor: Orlando Stoicescu 

Pentru a ne echilibra trebuie sa trecem prin cele 2 extreme, nu prea se poate altfel, si umanitatea traind in societate cam asta face. Am trecut de la o civilizatie in ritm cu viata insa extrem de speriata de zeitati si progres la o civilizatie care progreseaza cu o rapiditate imensa insa total iesita din ritm si care a pierdut contactul cu divinitatea. Ne indreptam spre o civilizatie care o sa echilibreze cele doua extreme insa, cel mai probabil, noi nu o sa o prindem, sau in cel mai bun caz o sa prindem inceputul.

Si totusi ce putem face pentru a avea o viata mai buna, doar ritmul acesta accelerat duce la imbolnavire si la sentimentul ca treci ca rata prin apa si nu te-ai ales cu nimic? E simplu, sa observam, sa intelegem ca totul in jurul nostru este o fortare. Noi ii fortam pe altii, altii ne forteaza pe noi si am ajuns sa traim intr-o lume in care tragem unii de ceilalti.

Uitati-va in jur, aproape toti alearga dupa bani nestiind de ce o fac. Am ajuns sa fortam animalele sa creasca instant pentru a ne hrani (vezi puii). Am ajuns sa traim intr-o societate in care consumerismul e rege. De ce? Pentru ca ne fortam atat de mult ritmul incat nu mai apucam sa ne rezolvam problemele la “capsor” decat printr-un “shopping spree” sau prin alte metode prin care simtim ca umplem un sac fara fund.

Si mai dur, am ajuns sa ne doara undeva de ritmul fiecaruia si sa ii obligam sa aiba program de munca si de odihna prestabilit. Am ajuns sa ii obligam pe ceilalti sa traiasca in modul in care noi vrem. Am ajuns sa fim o societate de copii care se joaca de-a adultii, doar copilul interior al fiecaruia urla si preia conducerea.

Am ajuns sa ne fortam sa ne bagam reciproc intr-o colivie cu prelata pusa. Am ajuns sa nu mai vedem nimic din ceea ce se intampla in exterior si din colivia aceasta intunecata sa strigam si catre ceilalti pentru ca e intuneric si ne simtim singuri.

In cazul propriu, am decis ca e momentul sa spun STOP si sa opresc fortarile mele spre exterior dar sa le opresc si cele care vin din afara. Am tot observat cum sunt fortat sa rezolv probleme care nu sunt ale mele si sa devin responsabil pentru alti oameni pentru ca ei inca nu vor sa devina responsabili pentru ei. Asa ca STOP! Daca se supara cineva? Nu suntem responsabili pentru supararile altora. Tot ce putem sa facem este sa le respectam dreptul la a trai in modul in care isi doresc si sa ne comportam intr-un mod uman cu ei. Restul e doar o fortare.

Simti fortarile acestea in fiecare zi? Tu cum ii fortezi pe ceilalti? Adreseaza-ti aceste intrebari si ii vei da mintii tale o tema de observare.

O zi frumoasa fara fortari,
Orlando

Pentru a da share acestui articol: 

Pilule Roșii sunt consecința directă a procesului de decondițonare mentală și emoțională prin care am trecut și încă trec. Este cel mai frumos cadou pe care mi l-am făcut și îl recomand oricui indiferent de vârstă. Daca dorești să afli mai multe despre ce este și ce presupune acest proces, urmează link-ul de mai jos.

Orlando

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

DECONDIȚIONARE

DESPRE PROCESUL DE DECONDIȚIONARE

Dorești să primești pilulele pe email?

Pentru că postez mai multe astfel de pilule în fiecare săptămână, abonează-te la newsletter și ți le voi trimite alături de informații valoroase despre procesul de decondiționare mentală și emoțională

Te-ai abonat cu succes! Te rog să verifici dacă email-ul pe care l-ai primit acum este în inbox sau în folderul spam/trash.