PILULA ROȘIE

Despre cum ajungem să trăim pentru alții

Autor: Orlando Stoicescu 

Singurul mod in care putem percepe realitatea este din perspectiva noastra. Problema intervine in momentul in care realizam ca suntem fiinte sociale si incercam sa ne facem acceptati de cei din jur si ne modelam viata in acest mod. Intr-adevar, daca te afli langa persoanele potrivite atunci aceasta modelare este exact ceea ce trebuie insa daca te afli pe langa oameni nepotriviti s-ar putea sa nu fie grozav.

Eh si treaba asta devine si mai subtila in momentul in care reactionam intr-un mod pentru ca asa “trebuie”, pentru ca altfel cei din jur nu ne-ar accepta. Suferim si/sau ne bucuram la comanda, pentru ca asa e normal… De aici multa durere…

Si daca te recunosti in ceea ce am scris mai sus (eu unul da) o sa iti spun doar un lucru: NU o sa reusim vreodata sa fim in modul in care ceilalti vor ca noi sa fim. Motivul e simplu: PENTRU CA NICIODATA NU O SA FIM ALTCINEVA! Tu esti TU si eu sunt EU!

Si amuzant e ca de multe ori asteptarile pe care le consideram ca le au altii fata de noi nici macar sunt reale dar pentru ca suntem fiinte sociale, ne imaginam aceste asteptari pentru a ne simti acceptati. Ciudat, nu?

Singurul etalon in viata ta, pentru tine, esti doar TU. Te simti bine in pielea ta? Simti bucurie cand practici o activitate sau un job? Daca DA, pentru moment, e suficient. Esti suficient/a. Iti poti aduce aminte ca nu esti aici pentru ceilalti, esti aici pentru tine. Puterea ta nu este in exterior, este in tine, bucuria ta este in tine, nu e la altul si o pastreaza pentru tine..

Exista atat de multa rusine legata de modul cum ne traim viata incat… O sa iti ofer un exemplu: iti dai seama cum e sa traiesti in pielea unei dame de companie? Cata durere este in acea fiinta din cauza judecatii celorlalti? Si pentru ce? Pentru modul in care si-a ales sa isi traiasca viata? Altii lasa oameni in strada luandu-le casa insa daca o fac legal, sunt mai respectabili?

Nu-i asa ca e multa ipocrizie in lumea asta? Si a emite parerea ca stim cum e corect pentru altul sa traiasca e ipocrizia suprema. De aceea recomandarea mea pentru mine este sa imi traiesc viata pentru mine, nu pentru a fi bine (sau rau) celor din jur. Daca tu consideri ca recomandarea ti se aplica, o poti folosi.

O zi frumoasa
Orlando

Pentru a da share acestui articol: 

Pilule Roșii sunt consecința directă a procesului de decondițonare mentală și emoțională prin care am trecut și încă trec. Este cel mai frumos cadou pe care mi l-am făcut și îl recomand oricui indiferent de vârstă. Daca dorești să afli mai multe despre ce este și ce presupune acest proces, urmează link-ul de mai jos.

Orlando

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

DECONDIȚIONARE

DESPRE PROCESUL DE DECONDIȚIONARE

Dorești să primești pilulele pe email?

Pentru că postez mai multe astfel de pilule în fiecare săptămână, abonează-te la newsletter și ți le voi trimite alături de informații valoroase despre procesul de decondiționare mentală și emoțională

Te-ai abonat cu succes! Te rog să verifici dacă email-ul pe care l-ai primit acum este în inbox sau în folderul spam/trash.