PILULA ROȘIE

Despre conceptul de non-acțiune

Autor: Orlando Stoicescu 

Deconditionarea mentala si emotionala poate fi facuta in mai multe moduri si tehnica ce e universal valabila este non-actiunea. Actiunea eficienta vine dupa un moment de asteptare, de non-actiune. Bruce Lee spunea, folosind o analogie cu mersul pe bicicleta si succesiunea impingere / eliberare a pedalelor: „Împingerea este urmarea eliberării și fiecare dintre ele devine, respectiv, cauza celeilalte”.

Revenind la harta constiintei (daca ma urmariti de la inceputuri, probabil deja ati memorat-o  😀), ultimele 3 niveluri destructive: dorinta, furia si mandria sunt niveluri de ACTIUNE, de hiperactivitate. Sunt oamenii care tot timpul fac ceva, orice pentru a nu suferi. Le este frica sa se opreasca, le este frica sa elibereze o pedala si astfel bicicleta de care vorbea Bruce Lee nu se urneste.

Primul nivel constructiv, de peste linie, este nivelul curajului si este curajul de a te opri, de a opri actiunea, de a infrunta ceea ce trebuie infruntat, de a vindeca ranile trecutului, de a elibera o pedala pentru a o impinge pe cealalta si “bicicleta” incepe sa se miste.

Pentru ca recomandarea de astazi sa fie practica:
– te loveste dorinta si stii ca nu e bine sa o urmezi – nu actionezi, stai si vezi ce se intampla
– te loveste furia – nu actionezi, stai si vezi ce se intampla
– ai un moment in care simti sa iti aperi ego-ul, mandria – nu actionezi, stai si vezi ce se intampla

Pentru mine, aceasta este strategia castigatoare in viata, este strategia prin care folosesti puterea si resursele din exterior pentru a te cunoaste mai bine, a-ti cunoaste puterea si a sti cum si cand sa o folosesti. Actiunea eficienta este urmarea non-actiunii.

Ai obiceiul sa practici non-actiunea?

O zi frumoasa,
Orlando

 

Pentru a da share acestui articol: 

Pilule Roșii sunt consecința directă a procesului de decondițonare mentală și emoțională prin care am trecut și încă trec. Este cel mai frumos cadou pe care mi l-am făcut și îl recomand oricui indiferent de vârstă. Daca dorești să afli mai multe despre ce este și ce presupune acest proces, urmează link-ul de mai jos.

Orlando

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

DECONDIȚIONARE

DESPRE PROCESUL DE DECONDIȚIONARE

Dorești să primești pilulele pe email?

Pentru că postez mai multe astfel de pilule în fiecare săptămână, abonează-te la newsletter și ți le voi trimite alături de informații valoroase despre procesul de decondiționare mentală și emoțională

Te-ai abonat cu succes! Te rog să verifici dacă email-ul pe care l-ai primit acum este în inbox sau în folderul spam/trash.