Despre CHEILE GENELOR

Autor:
Orlando Stoicescu

CHEILE GENELOR? LA CE MĂ AJUTĂ?

Răspunsul meu ar fi simplu: “să te cunoști cu adevărat descoperind și înlăturând tot ceea ce nu îți folosește”. Este drumul regăsirii de sine, drumul către iubirea de sine și drumul către a îi înțelege mult mai bine pe ceilalți.

Cheile Genelor, pentru mine, reprezintă unealta supremă pentru decondiționare dar nu este pentru oricine. Este o unealtă care funcționează în momentul în care ai CURAJUL de a pătrunde în profunzimile tale, este o metodă curată, minimală însă incredibil de utilă.

În următoarele rânduri o să îți spun mai multe despre ce înseamnă Cheile Genelor și cum poți folosi această unealtă în propriul tău proces de decondiționare care va presupune echilibrarea reacțiilor tale la mediu, echilibrarea interioară, echilibrarea relațiilor și descoperirea a ceea ce înseamnă prosperitatea pentru tine.

TOTUL PORNEȘTE DE LA CARTE

Eh, totul pornește de la o simplă carte scrisă de Richard Rudd însă wow ce carte! Din punctul meu de vedere este cea mai utilă carte pe care am citit-o. În niciun caz nu este o carte ușoară, însă ce mă uimește în continuare este că e scrisă în straturi de înțelegere. Ce înseamnă asta? Înseamnă că citești câteva pagini astăzi, le mai citești peste câteva luni și înțelegi cu totul altceva.

Apropo, cartea o poți comanda de aici (nu am vreun beneficiu material de pe urma vânzării ei): http://www.genekeys.ro/comanda-cartea/ , pentru început, îți recomand să cumperi cartea Cheile Genelor și îndrumarul Secvența de Activare (explic mai jos în acest articol de ce).

Dacă te întrebi ce conține cartea, e o reinterpretare modernă pe niveluri de conștiință a celor 64 hexagrame din I Ching. I Ching-ul reprezintă una dintre cărțile de bază ale filosofiei chinezești (este considerată una dintre cele 5 cărți clasice din China) și reprezintă 64 de moduri în care schimbarea se poate produce.

Fiecare hexagramă, denumită aici cheie are trei niveluri la care este explicată, nivelul de jos (umbra), nivelul superior (darul) și esența/echilibrul celor două (siddhi). În cadrul fiecărei chei, este explicat mecanismul de accedere la nivelul superior și deci devine un excelent manual de adaptare la viață.

Așa că, simplificând explicația, Cheile Genelor te ajută să te adaptezi la schimbarile din viața ta, să treci mult mai ușor peste evenimente plăcute dar și mai puțin plăcute, să-ți înțelegi suferința și dorințele și să le transcenzi.

 

Exemplu de profil Cheile Genelor

Drumul către prosperitate – CALEA DE AUR

Cartea poate fi folosita ca o unealtă de sine stătătoare, explicând foarte bine nivelurile înțelegerii umane însă devine o unealtă și mai eficientă alături de parcurgerea drumului către prosperitate, denumit metaforic – CALEA DE AUR.

Pentru a parcurge Calea de Aur, este necesar să îți generezi un profil având nevoie doar de data, ora și locul nașterii. Ce vei primi este o hartă parțială a ADN-ului tău și un drum pentru a înțelege mecanismul tău de funcționare atât singur/ă, cât și în relații dar și la locul de muncă.

Din anii 70 există în literatura de specialitate corelarea dintre ADN și hexagramele din I Ching, observându-se asemănările izbitoare între matematica din I Ching și cea din ADN-ul uman.

Ceea ce a reieșit este imaginea de mai jos, arătând legătura directă dintre hexagrame (numerotate de la 1 la 64 în căsuțele colorate) cu codonii și respectiv aminoacizii.

Mecanismul din spate:

Calea de Aur ne arată drumul eroului, drumul omului de la necunoaștere la înțelegere.

Prima secvență a căii, SECVENȚA DE ACTIVARE ne pune față în față cu propria persoană și ne ajută să înțelegem modul în care trăim, de ce avem parte de provocări și care sunt acelea, ce înseamnă stabilitatea interioară și cum să o obținem și să ne înțelegem rolul pe care îl avem în viață.

A doua secvență și deci a doua parte a drumului, SECVENȚA VENUS este legată de deschiderea emoțională către relații, de relațiile cu cei apropiați și mai ales despre relația noastră primară. Este drumul care ne duce la echilibrarea modului în care îi primim pe ceilalți în viața noastră și prin înțelegerea și acceptărea rănilor care ne-au făcut să ne închidem față de ceilalți (conștient sau inconștient).

A treia secvență și ultimul pas al căii, SECVENȚA PERLĂ, e drumul către propria prosperitate, către a oferi și a primi, către înțelegerea vocației prin care servim totalitatea. Este vorba despre a nu mai alerga către prosperitate ci a lăsa prosperitatea să vină natural în viața noastră.

CUM SE LUCREAZĂ CU PROFILUL?

Modul de lucru este simplu și natural, după ce generezi profilul și dorești să lucrezi cu o cheie sau o pereche de chei (preferabil a se începe cu Secvența de Activare), o citești din carte și apoi o observi în viața ta și/sau o contemplezi. Richard Rudd, autorul cărții propune contemplarea ca fiind calea de mijloc între meditație și concentrare și reprezintă starea naturală a omului.

Nu te forțează să crezi sau să respecți anumite directive ci doar să observi și să treci prin filtrul tău informația. Nu degeaba autorul a redenumit hexagramele în chei, fiecare cheie îți poate deschide calea către un nivel superior de înțelegere a ființei tale.

Cum acesta este un drum, lucrul cu profilul este un proces de durată care durează ani de zile (pentru parcurgerea celor 3 secvențe este necesară o perioadă inițială de 7 ani).

SECVENȚA DE ACTIVARE

Primul pas și cel mai important este lucrul cu cele 4 chei care alcătuiesc Secvența de Activare, acestea sunt esențiale pentru a echilibra reacțiile față de mediul înconjurător, adică a deveni adaptabil/ă față de mediu (cele 2 chei din dreapta – calea provocării).

După o contemplare care poate dura chiar și un an a acestor 2 chei automat vei simți deschiderea către ceea ce înseamnă echilibrul interior și în cazul propriu am observat cum nu mai mă simt dependent de ceilalți, revelația a fost că pot fi fericit în interiorul meu și mă pot bucura mult mai profund de interacțiunile cu ceilalți.

Ultimele 2 chei (calea stabilității centrale) te vor ajuta să înțelegi în profunzime ce te oprește din a avea stabilitate în interiorul propriei ființe în această viață. E posibil să fii nevoit/ă să oprești anumite tipare sau să limitezi accesul anumitor persoane care nu sunt potrivite pentru tine. Pentru fiecare persoană drumul este diferit așa că se poate manifesta în orice mod.

ATENȚIE: Nu recomand parcurgerea Secvenței Venus sau a Secvenței Perlă înaintea Secvenței de Activare. Motivul este simplu, degeaba încerci să te deschizi emoțional sau să îți descoperi vocația dacă nu ai echilibrat viața exterioară și pe cea interioară. Poți contempla cheile din celelalte secvențe pentru a avea o înțelegere mai profundă dar, din experiență, o să observi cum automat te vei întoarce în Secvența de Activare.

Cum drumul acesta nu te va face PERFECT/Ă, tot timpul vom lucra cu propria noastră secvență de activare însă de fiecare dată o vom face la cu totul alt nivel.

 

Concluzie:

Pentru mine, Cheile Genelor reprezintă o cale extrem de utilă pentru ridicarea nivelului individual de înțelegere și o unealtă pe care o folosesc pentru decondiționarea proprie dar și pentru a-i ajuta pe cei care doresc să înceapă sau să continue procesul de decondiționare.

Așa că dacă rezonezi cu această informație și vrei să mergi pe această cale, mă poți contacta pentru o sesiune individuală în care să vorbim despre ce înseamnă acest proces pentru tine, prin ce situații treci în această viață și să îți arăt din propria experiență cum să lucrezi eficient cu cheile.

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

ARTICOLE

ARTICOLE DE TIPUL PILULA ROȘIE