PILULA ROȘIE

Despre bănci și credite

Autor: Orlando Stoicescu 

Ati observat ca aproape toate (daca nu toate) reclamele pentru credite de nevoi personale sunt create pentru copilul interior din noi? Sa completez – pentru copilul ranit din noi, acela care ar face orice sa umple un gol pe care nu are cum sa il umple vreodata.

Cred ca ati vazut reclama cu falcosul care tot intreaba daca poate si o domnisoara care ii raspunde “DA POTI” (reclama de la un grup de banci olandeze) sau MIAU tot ce vreau cu pisica bancii frantuzesti sau cea cu “noi stim ca nu ai rabdare” de aceea ia un credit cu tanarul agitat care se pune sa “bicicleze” in agentia bancii (nu mai tin minte banca, daca ma puteti ajuta cu numele reclamei / bancii va rog sa lasati un comentariu). Toate acestea impung copilul din noi sa VREA, sa am, sa fiu in randul lumii, sa… , sa… . Orice psiholog sau psihoterapeut iti va spune ca daca iti asculti acel copil interior si ii dai fara sa ai grija de el, mai rau faci, pentru ca iti va cere tot ceea ce nu e bun pentru tine.

Si oare e o coincidenta ca bancile s-au asezat confortabile pe acest “sac al lui Mos Craciun?” Oare e o coincidenta ca traiul considerat “normal” acum 100 de ani acum trebuie finantat de banci? Cati oameni am auzit ca: imi iau credit sa imi iau casa ca altfel nu pot… si e trist. Si da, imi puteti spune ca acum 100 de ani era altfel traiul, ca acum ne-am modernizat si o sa fiu de acord cu tine, dar aceasta modernizare are ca pret dependenta de o institutie, fie ea si bancara? Ne-am vandut viata pentru confort?

Am ajuns sa traim intr-o situatie trista daca deciziile noastre sunt influentate de: “am rate la banca deci nu imi permit inca sa imi parasesc jobul pe care il urasc insa care e platit bine” sau “am rate la banca deci trebuie sa muncesc si nu imi pot lua un an in care sa calatoresc in jurul lumii” sau… Oare bancherii va doresc binele, cum arata in reclamele colorate sau ii “doare in cur” de existenta voastra atat timp cat va mulg in fiecare luna?

Imi permit sa fac o recomandare, puteti face orice doriti cu ea: creditele nu va ajuta – tot ce fac este sa va “ajute” sa va hraniti copilul interior cu “junk food” ca apoi sa sperati ca va creste mare si sanatos. Un credit formeaza mentalitatea ca doar asa “pot sa am ce vreau” si apoi automat, inconstient, sunt sanse mari sa continui pe aceeasi directie. Pe asta se si bazeaza bancile (doar cardul de credit este extrem de usor de obtinut in zilele noastre…).

Pentru mine e GATA cu “DA, POT sa imi iau chestii cu creditul bancar” sau cu “MIAU tot ce vreau ca sunt ranit si altfel nu pot trai bine” si fac ceva pe reclamele care imi spun “stim ca nu ai rabdare”.

De ce zic asta? Pentru ca sunt in procesul de deconditionare mentala si emotionala si unul dintre efecte este ca am ajuns sa imi cunosc cu adevarat copilul interior si dupa ce ne-am imprietenit am observat ca nu mai accepta doar “junk food” ci imi cere nutritie ce il hraneste cu adevarat.

Daca doresti, te rog sa impartasesti in rubrica de comentarii ce parere ai despre credite? Nu am cerut share-uri pentru pilulele rosii de pana acum, daca insa consideri ca acest mesaj poate ajuta pe cineva din lista ta, o poti face.

Iti doresc un weekend plin de hrana de calitate pentru copilul din tine,
Orlando

Pentru a da share acestui articol: 

Pilule Roșii sunt consecința directă a procesului de decondițonare mentală și emoțională prin care am trecut și încă trec. Este cel mai frumos cadou pe care mi l-am făcut și îl recomand oricui indiferent de vârstă. Daca dorești să afli mai multe despre ce este și ce presupune acest proces, urmează link-ul de mai jos.

Orlando

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

DECONDIȚIONARE

DESPRE PROCESUL DE DECONDIȚIONARE

Dorești să primești pilulele pe email?

Pentru că postez mai multe astfel de pilule în fiecare săptămână, abonează-te la newsletter și ți le voi trimite alături de informații valoroase despre procesul de decondiționare mentală și emoțională

Te-ai abonat cu succes! Te rog să verifici dacă email-ul pe care l-ai primit acum este în inbox sau în folderul spam/trash.