PILULA ROȘIE

Despre a fi bun sau rău

Autor: Orlando Stoicescu 

Traind in dualitate, suntem prinsi intre cele doua extreme denumite bine si rau si ni se ofera dreptul (sau suntem obligati) de a alege partea. Ce insa merita mentionat e faptul ca nici calea binelui si nici calea raului, niciuna dintre aceste cai nu este de urmat.

De ce?

Pentru ca in loc sa ne duca spre sursa, spre echilibru, ne tin dezechilibrati. Le avem pe amandoua in noi, avem si intuneric si lumina, daca ne ferim de una dintre ele, este imposibil sa ne cunoastem cu adevarat, ci ce facem este sa fugim de noi, sa ne fie rusine sau chiar sa ne uram o parte.

Si nu asta se intampla cand o persoana devine ultra-religioasa si incepe sa se lepede de partea intunecata pentru ca i se spune din exterior (este conditionata) ca este impura si pacatoasa? La fel si cu cei care sunt atrasi de partea intunecata, carora le este rusine sau nu au fost invatati sa isi acceseze partea luminoasa. Acestea sunt doar extremele si ce e clar – a fi in una din extreme duce la o viata inchisa, conditionata, dezechilibrata.

Sa-ti mai dau un exemplu, daca esti prea bun si te simti responsabil/a pentru cei din jur, in momentul in care nu mai poti sa o faci si spui NU, oare nu esti tras/a la raspundere? Nu esti tras/a in extrema aceea? Daca arati rautate si ferocitate zi de zi, daca faci un gest bun, oare nu esti tras de maneca de cei care sunt langa tine?

Ce incerc sa spun e ca cine se-aseamana se-aduna, daca esti intr-o extrema, cu siguranta ai langa tine oameni ca tine sau oameni care au nevoie de tine, indiferent daca esti in extrema “buna” sau in extrema “rea”. Si nu ati observat cum se urasc pe ei cei din extreme, isi urasc propria persoana pentru ca o reneaga, denumindu-si o parte ca fiind buna iar cealalta rea si de acolo totul fiind o cale rapida catre depresie.

Si stim cu totii, NU EXISTA BINE SAU RAU, sunt doar concepte. Exista insa nivelul de intelegere al fiecaruia, sau frecventa, sau cum vreti sa ii spuneti. Deconditionarea mentala si emotionala facuta sub orice forma te ajuta sa iti ridici nivelul de intelegere si sa te desprinzi de una dintre cele doua extreme, aratandu-ti calea ta proprie, te ajuta sa iti iubesti si sa integrezi ambele aspecte folosind puterea lor in functie de nivelul de intelegere propriu, nu identificandu-te cu vreuna.

De fapt acesta e pericolul, sa te identifici cu extrema considerand ca acela este rolul tau.

Tu de care extrema te-ai gasit prins/a?

O zi frumoasa,
Orlando

P.S. Echilibrarea nu se face prin actiune, ci prin non-actiune (nu prin a fi bun sau rau pentru a echilibra cealalata parte ci prin lipsa actiunii de a mai fi bun sau rau, astfel ajungand sa fii TU)

Pentru a da share acestui articol: 

Pilule Roșii sunt consecința directă a procesului de decondițonare mentală și emoțională prin care am trecut și încă trec. Este cel mai frumos cadou pe care mi l-am făcut și îl recomand oricui indiferent de vârstă. Daca dorești să afli mai multe despre ce este și ce presupune acest proces, urmează link-ul de mai jos.

Orlando

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

DECONDIȚIONARE

DESPRE PROCESUL DE DECONDIȚIONARE

Dorești să primești pilulele pe email?

Pentru că postez mai multe astfel de pilule în fiecare săptămână, abonează-te la newsletter și ți le voi trimite alături de informații valoroase despre procesul de decondiționare mentală și emoțională

Te-ai abonat cu succes! Te rog să verifici dacă email-ul pe care l-ai primit acum este în inbox sau în folderul spam/trash.