PILULA ROȘIE

Cum să fii unic și original?

Autor: Orlando Stoicescu 

Unicitatea este cheia catre a ne cunoaste adevarata natura insa reprezinta si cel mai aprig blestem. De ce? Pentru ca intr-o societate conditionata masiv de reguli si regulamente, in care daca nu faci parte din turma esti ciudat, unicitatea nu isi are locul.

A fi tu insuti este extrem de dificil cand esti obligat sa respecti un program de lucru fix care nu tine cont de nivelul tau de energie si de dorinta ta de a iti investi energia, a fi tu insuti e aproape in afara legii intr-o societate care promoveaza modele pe care ti le recomanda sa le urmezi, a fi tu insuti devine imposibil si chiar o pedeapsa cand intri intr-o relatie cu altcineva si observi ca pentru a merge trebuie sa iti pui masti.

Atunci care ar fi solutia? E simpla chiar cliseistica pentru multi insa practica si eficienta – solutia este sa te iubesti. Cand te iubesti si deci te respecti, nu mai accepti “rahaturile” societatii din motivul ca asa e lumea, nu mai accepti orice loc de munca pentru ca nu ai incredere in tine, nu mai ai nevoie de modele dar te bucuri de oamenii de calitate pe care ii cunosti si daca observi ceva ce ti se potriveste, inveti.

Cand te iubesti nu mai intri in relatii pentru a nu te simti singur si pentru a primi ceea ce nu iti poti oferi singur si deci devii dependent de o persoana care e foarte posibil toxica pentru tine.

A fi unic inseamna sa iti iubesti unicitatea si deci sa iubesti si unicitatea celorlalti. De aceea e imposibil sa iubesti unicitatea altcuiva fara sa ti-o iubesti pe a ta si de aici toate relatiile nefunctionale din jur.

Doar simplul proces de a te iubi, de a te uita in oglinda si a-ti zambi, de a-ti umple corpul cu acceptare si compasiune cand o dai in bara, de a te ierta pentru faptul ca nu le poti face pe toate declanseaza procesul de deconditionare si deci drumul tau catre propria unicitate, de a fi diferit fata de ceilalti dar la fel de imperfect – de a fi unic si a te pierde in unicitatea celorlalti, a fi unul intre toti si toti intru unul.

Si de aici te intreb: ai obiceiul ca atunci cand nu esti bine sa te accepti, sa te ierti, sa te mangai si sa iti zambesti? Te iubesti si cand lucrurile nu merg cum iti doresti?

O zi frumoasa,
Orlando

Pentru a da share acestui articol: 

Pilule Roșii sunt consecința directă a procesului de decondițonare mentală și emoțională prin care am trecut și încă trec. Este cel mai frumos cadou pe care mi l-am făcut și îl recomand oricui indiferent de vârstă. Daca dorești să afli mai multe despre ce este și ce presupune acest proces, urmează link-ul de mai jos.

Orlando

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

DECONDIȚIONARE

DESPRE PROCESUL DE DECONDIȚIONARE

Dorești să primești pilulele pe email?

Pentru că postez mai multe astfel de pilule în fiecare săptămână, abonează-te la newsletter și ți le voi trimite alături de informații valoroase despre procesul de decondiționare mentală și emoțională

Te-ai abonat cu succes! Te rog să verifici dacă email-ul pe care l-ai primit acum este în inbox sau în folderul spam/trash.