PILULA ROȘIE

Cum ne folosim eficient mintea?

Autor: Orlando Stoicescu 

In lumea aceasta totul porneste de la EUL din noi, doar l-am primit pentru a observa si analiza lumea in care traim. Problema e cand ne identificam cu EUL. Dupa cum am discutat si in alte pilule, EUL este legat de o treime din triada minte – corp – suflet si anume de minte. Mintea este construita doar pentru doua functii: observare si analiza, orice alt uz pe care i-l dam creeaza dezechilibre din simplul fapt ca e ca si cum am spala rufele cu masina de tuns iarba. Nu pentru asta e construita si rufele nu au cum sa iasa curate oricat de mult am dori.

Una dintre fortarile paradoxale ale mintii este identificarea si ooooh cat de mult ne afecteaza asta pentru ca ajungem sa ne identificam cu emotiile cu gandurile sau cu ideile sale. Oare noi suntem doar emotiile noastre? Atunci de ce mai suferim? Oare noi suntem doar filtrele noastre mentale? Atunci de ce ne separam de ceilalti? Oare noi suntem doar ideile si inspiratia noastra? Atunci de ce incercam sa fim inaintea celorlalti, sa fim originali?

In acelasi timp ne identificam atat de puternic cu starea de astazi, de acum ca uitam ca suntem intr-o continua schimbare, o continua evolutie si ca maine lucrurile se pot schimba iar peste 1 luna/ 6luni /1 an putem fi cu totul altfel fata de acum. Nu mai zic faptul ca in 5 – 10 ani o sa ne uitam in spate si o sa radem de “cat de fraieri eram in trecut”. Si atunci de ce o facem? De ce ne identificam cu astazi?

Nu uita, mintea poate observa si analiza, orice altceva e doar suferinta.

Mai e o forma de identificare: identificarea cu rolul pe care il avem, cu profesia ori cu rolul in familie. Oare tu esti rolul pe care il joci in aceasta piesa? Chiar atat de bine joci?

Asa ca daca ai o stare mai proasta astazi, merita sa te identifici cu acea stare? Nu mai bine o traiesti asa cum e si observi cum dispare usor, usor?

Va recomand din suflet sa va bucurati de viata observand-o si analizand-o. De acolo ies revelatiile si deci diamantele care ne sprijina evolutia personala.

Si ca o concluzie: daca toata ziua te identifici cu rolul, cand mai ai timp sa te bucuri de el?

O zi frumoasa,
Orlando

Pentru a da share acestui articol: 

Pilule Roșii sunt consecința directă a procesului de decondițonare mentală și emoțională prin care am trecut și încă trec. Este cel mai frumos cadou pe care mi l-am făcut și îl recomand oricui indiferent de vârstă. Daca dorești să afli mai multe despre ce este și ce presupune acest proces, urmează link-ul de mai jos.

Orlando

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

DECONDIȚIONARE

DESPRE PROCESUL DE DECONDIȚIONARE

Dorești să primești pilulele pe email?

Pentru că postez mai multe astfel de pilule în fiecare săptămână, abonează-te la newsletter și ți le voi trimite alături de informații valoroase despre procesul de decondiționare mentală și emoțională

Te-ai abonat cu succes! Te rog să verifici dacă email-ul pe care l-ai primit acum este în inbox sau în folderul spam/trash.