PILULA ROȘIE

Cea mai eficientă tehnică de autocunoaștere

Autor: Orlando Stoicescu 

Prezența este cea mai eficientă tehnică de auto-cunoaștere. De ce?

Caz practic nr. 1: te bucuri dintr-o cauză externă. În loc să te identifici cu experiență și să crezi că ești bucuria, te delimitezi și privești din exterior ce se întâmplă în interiorul tău. Poți în acest mod să simți mult mai profund esența bucuriei fără a consumă energie în timp ce o faci. În același timp poți realiza ce gol îți umple acea bucurie, ce te face să simți bucuria în acel moment, care este stimulul. Dacă reușești să conștientizezi stimulul, nu o să mai ai nevoie de acesta pentru a te bucura, rupându-se dependența și astfel fiind liber/a să experimentezi bucuria în orice moment dorești.

Caz practic nr. 2: suferi dintr-o cauză externă. În loc să te identifici cu suferința și să crezi că ești suferința, te delimitezi și privești din exterior ce se întâmplă în interiorul tău. Poți în acest mod să simți mai profund esența suferinței fără a consuma energie în timp ce o faci. În același timp poți realiza ce gol îți umple acea suferință, ce te face să simți suferința în acel moment, care este stimulul. Dacă reușești să conștientizezi stimulul, nu o să mai ai nevoie de acesta pentru a suferi, rupându-se dependența și astfel fiind liber/ă să experimentezi suferința în orice moment dorești.

Dacă suntem prezenți cu adevărat în viață noastră observăm că bucuria și suferința reprezintă doar o față diferită a aceleiași monede. Nu avem nevoie de niciuna însă suntem aici pentru a le experimenta. Dacă o facem fără a ne identifica atunci învățăm, dacă ne identificăm rămânem dependenți de aceiași stimuli și ne învârtim în același cerc vicios.

A fi prezent e același lucru cu a fi prezența și nu duce la disociere ci la integrare.

Tu cât de prezent/ă ești în viață ta?

O zi frumoasă,
Orlando

Pentru a da share acestui articol: 

Pilule Roșii sunt consecința directă a procesului de decondițonare mentală și emoțională prin care am trecut și încă trec. Este cel mai frumos cadou pe care mi l-am făcut și îl recomand oricui indiferent de vârstă. Daca dorești să afli mai multe despre ce este și ce presupune acest proces, urmează link-ul de mai jos.

Orlando

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

DECONDIȚIONARE

DESPRE PROCESUL DE DECONDIȚIONARE

Dorești să primești pilulele pe email?

Pentru că postez mai multe astfel de pilule în fiecare săptămână, abonează-te la newsletter și ți le voi trimite alături de informații valoroase despre procesul de decondiționare mentală și emoțională

Te-ai abonat cu succes! Te rog să verifici dacă email-ul pe care l-ai primit acum este în inbox sau în folderul spam/trash.