PILULA ROȘIE

Care este sistemul tău de credințe?

Autor: Orlando Stoicescu 

Cu totii avem sistemul nostru de credinte pe care ne bazam, un fel de scurtaturi pentru a ne ajuta sa supravietuim in aceasta societate complexa. Este vorba despre colectia de „adevaruri” pe care le credem referitoare la noi si la mediul inconjurator. Cialdini in a sa carte „Influenta. Psihologia persuasiunii!” vorbea despre asta, la fel si Mucchielli in cartea sa „Arta de a influenta” mentiona gandirea stereotipala ca apoi in 2010 subsemnatul sa vina cu varianta extinsa a lucrarii lui Muchielli in cursul cu acelasi nume (Arta de Influenta) ca apoi usor, usor sa creez cursul Red Pill Influence in care am mers si mai departe in a arata legatura stransa intre grupurile sociale si sistemele de credinta ale acestora. Deci pot spune ca am ceva experienta in acest domeniu.

Asa ca hai sa vedem ce facem cu acest sistem de credinte.

In primul rand o sa incep cu faptul ca traim intr-o lume a schimbarii, o lume unde maine nu e ca azi, sau parafrazand un presedinte cand vine iarna „nu-i ca vara”. Si anotimpurile ne arata aceasta trecere prin viata, asa ca din start daca ramai blocat/a in sistemul tau de credinte iti acorzi un bilet, doar dus, catre suferinta. De ce? Pentru ca lucrurile niciodata nu raman in loc.

Voi ati observat cat de mult sufera conservatorii care tin cu dintii ca lumea sa ramana la fel? Voi ati observat cum le ies ochii din orbite de frustrare ca lumea se schimba? Ati observat ca acesti conservatori nu sunt niciodata multumiti? Nu ma crezi? Ia gandeste-te la un om conservator si imagineazati-l. Zambeste sau e incruntat?

Si o sa-ti dau si un exemplu la moda: Coalitia pentru familie care tine cu dintii de conceptul „familie”. Si sunt destul de agresivi, asta pentru ca ceva e in conflict cu sistemul lor de credinte. Nu o sa intru in subiect pentru ca sigur s-ar gasi oameni care sa isi expuna credintele in rubrica de comentarii ca fiind adevarul absolut asa ca o sa continui altfel.

Daca nu invatam sa ne adaptam schimbarii, mai ales daca schimbarea nu ne convine, viata devine un calvar. Probabil ca cineva o sa-mi spuna: „daca nu iesim in strada sa ne strigam sistemul de credinte ne fura politicienii”. Raspunsul meu e simplu: daca ne-am ridica nivelul de intelegere am avea politicieni altfel, pana atunci putem iesi sau nu in strada, lucrurile nu se vor schimba sau se vor schimba temporar ca apoi sa revina la loc. Nivelul majoritatii nu sustine politicieni de nivel inalt.

Asa ca iti recomand sa nu te crezi, nu tine cu dintii de „adevar”, iti recomand sa te indoiesti de tot chiar si de tine, sa iti pui intrebari dar in acelasi timp sa te respecti si sa te iubesti. Sa iti schimbi credintele cand e nevoie si niciodata sa nu tii cu dintii de ele (devin credinte limitative). Evolutia presupune schimbare si te vei schimba continuu doar cine esti acum se va schimba radical in 2 – 5 ani.

Iti doresc sa te respecti si astfel sa ii respecti si pe ceilalti,

O zi frumoasă,
Orlando

Pentru a da share acestui articol: 

Pilule Roșii sunt consecința directă a procesului de decondițonare mentală și emoțională prin care am trecut și încă trec. Este cel mai frumos cadou pe care mi l-am făcut și îl recomand oricui indiferent de vârstă. Daca dorești să afli mai multe despre ce este și ce presupune acest proces, urmează link-ul de mai jos.

Orlando

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

DECONDIȚIONARE

DESPRE PROCESUL DE DECONDIȚIONARE

Dorești să primești pilulele pe email?

Pentru că postez mai multe astfel de pilule în fiecare săptămână, abonează-te la newsletter și ți le voi trimite alături de informații valoroase despre procesul de decondiționare mentală și emoțională

Te-ai abonat cu succes! Te rog să verifici dacă email-ul pe care l-ai primit acum este în inbox sau în folderul spam/trash.