PILULA ROȘIE

Ai nevoie de prieteni sau de iubit/ă?

Autor: Orlando Stoicescu 

Din diferite motive unii oameni ajung sa isi doreasca sa intre in relatii romantice din simplul fapt ca au nevoie de cineva cu care sa petreaca timpul si incearca sa transforme persoana cu care sunt in relatie intr-o prietena de cafea sau un partener de bere. Si nu prea functioneaza.

De ce?

Pentru ca persoana cu care esti in relatie nu trebuie sa joace rolul de prieten/a, nici de mama/tata, nici de copil/adult, ci doar sa fie prezenta, sa fie doar iubit/a. Orice alt rol pe care i-l ceri doar ingreuneaza relatia si un om care simte greutate ce crezi ca va face, mai ales la inceputul relatiei? O sa fac o scurta precizare: asta nu inseamna ca persoana cu care esti in relatie nu iti este si prieten/a ci doar sa nu joace acel rol pentru ca tu i-o ceri (constient sau inconstient).

O sa tot repet, in majoritatea relatiilor cei doi intra cu gandul constient sau inconstient de a deversa ceea ce considera ca nu e ok cu ei, de a avea pe cineva care sa le rezolve problemele si o persoana care sa joace toate rolurile necesare, mai ales rolul mamei / tatalui lor.

Greutatea in relatii oricum vine, pentru ca va trezi in noi umbre pe care nici nu consideram ca le avem, deci e de munca, acum sa te mai puna si celalalt/cealalta sa i le rezolvi, nu e putin cam mult? Si amuzant e ca daca te apuci sa joci rolurile de care mentionam mai sus sunt sanse mari sa te paraseasca. Motivul? Pentru ca oricum nu ai cum sa le joci bine si oricum nu ti se potrivesc.

O relatie buna ar trebui sa fie una in care chiar daca lucrurile nu sunt intotdeauna “floare la ureche” sa para mai usor decat daca erai singur/a. Si aici nu ma refer la ajutor fizic (pentru ca poti fi intr-o relatie cu o persoana care nu se poate deplasa sau nu se poate deplasa foarte bine) ci la orice fel de sprijin.

O relatie usoara vine din conexiunea celor doi, nu din rolurile (mastile) pe care le joaca (poarta).

Asa ca te intreb pentru a te ajuta sa constientizezi: tu ce vrei de la cealalta persoana intr-o relatie? Ce rol ai dori sa joace? Vrei cumva un/o prietena pentru ca nu ai multi in jur? Vrei cumva sa joace rolul de parinte? Vrei sa te salveze din nefericire?

Weekend plin de iubire,
Orlando

Pentru a da share acestui articol: 

Pilule Roșii sunt consecința directă a procesului de decondițonare mentală și emoțională prin care am trecut și încă trec. Este cel mai frumos cadou pe care mi l-am făcut și îl recomand oricui indiferent de vârstă. Daca dorești să afli mai multe despre ce este și ce presupune acest proces, urmează link-ul de mai jos.

Orlando

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

ARTICOL - UNELTELE DECONDIȚIONĂRII

DECONDIȚIONARE

DESPRE PROCESUL DE DECONDIȚIONARE

Dorești să primești pilulele pe email?

Pentru că postez mai multe astfel de pilule în fiecare săptămână, abonează-te la newsletter și ți le voi trimite alături de informații valoroase despre procesul de decondiționare mentală și emoțională

Te-ai abonat cu succes! Te rog să verifici dacă email-ul pe care l-ai primit acum este în inbox sau în folderul spam/trash.